Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Hämeenlinna'

Hämeenlinnassa takaa-ajo | Poliisiuutinen 4.2.2016

Onnettomuus Rattijuopumus

Hämeenlinnan partio päätti pysäyttää henkilöauton kuljettajan ajokunnon selvittämiseksi Lammintiellä. Kuljettaja ei reagoinut pysäytysvaloon vaan jatkoi matkaa 12 tien suuntaan. Ajo oli seilaavaa ja nopeus vaihteli. Toinen partio levitti piikkimaton 12 tien risteykseen, jonka yli pakeneva auto ajoi. Pakenija jatkoi kuitenkin matkaansa kaikki renkaat puhjenneena Lahden suuntaan 12 tietä. Ennen Mommilantien risteystä pakenevan auton vauhti alkoi hidastua ja partiot saivat sumputettua auton Mommilantien ja 12-tien risteyksessä. Auton n. 25-vuotias mies kuljettaja puhalsi alkometriin alle rangaistavuuden rajan. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennerikkomuksena.

Sysmä Sysmän keskustassa auto oli ajanut penkkaan ja jäänyt kiinni. Auton n. 65-vuotias mies kuljettaja puhalsi alkometriin 1,78 promillea. Sairaankuljetus tarkasti miehen. Kuljettajan kortti lähti hyllylle ja tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lahti Partio pysäytti auton Tapparakadulla. Auton yli 60-vuotias mies puhalsi alkometriin 0,82mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Heinola Vierumäen urheiluopistolla tunteet kuumenivat yökerhossa kahdella n. nelikymppisellä miehellä. Miehille oli tullut suusanallista riitaa ja sen jälkeen alkoi paini. Painin seurauksena miehet törmäsivät baaritiskin ja astioita rikkoontui. Toinen miehistä oli lyönyt kovamuovisella oluttuopilla toista miestä päähän, tuoppi hajosi pirstaleiksi. Tämän seurauksena toinen miehistä oli menettänyt tajuntansa. Ambulanssi vei tajuntansa hetkeksi menettäneen miehen jatkotutkimuksiin Akuuttiin ja poliisi vei toisen tappelupukarin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Lähde: Poliisin tiedote