Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen turvapaikka-asioiden tilanne 4.2.2016 | Poliisiuutinen 4.2.2016

Maahanmuuttaja

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa viikoittain alueensa turvapaikka-asioiden tilanteesta siltä osin, kuin se on lain mukaan mahdollista. (Julkisuuslaki 6 luku).

Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on 25.1.2016 - 31.1.2016 saapunut yksi uusi turvapaikanhakija. Turvapaikanhakijoiden kuulusteluja on tehty 18 ja niitä jatketaan edelleen. Turvapaikkahakemuksensa on tarkasteluajankohdan aikana peruuttanut 5 hakijaa. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä majoittuneena yhteensä noin 1600 turvapaikanhakijaa.

Poliisilaitoksen alueella on 15 vastaanottokeskusta, hätämajoitustilaa tai muuta turvapaikanhakijoita varten tarkoitettua tilaa, joista jokaiseen on nimetty poliisilaitoksen yhteyshenkilö. Uusin tila on avattu tammikuun loppupuolella Sipooseen.

Tarkasteluajankohdan tehtävät ovat olleet pääsääntöisesti erilaisia järjestyshäiriötehtäviä, lukumäärältään vähäisiä.

Poliisi suorittaa säännöllisesti järjestyksenvalvontaa vastaanottokeskusten ympäristössä sekä vierailee usein vastaanottokeskuksissa keskustelemassa henkilökunnan ja asukkaiden kanssa ilman varsinaista hälytystehtävää.

Itä-Uudenmaan poliisi huolehtii alueensa väestön turvallisuudesta tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Lähde: Poliisin tiedote