Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Porvoo'

Liikenteestä tehtäviä Itä-Uudellemaalle | Poliisiuutinen 4.2.2016

Onnettomuus Kadonnut henkilö Huumausaineen käyttörikos Rattijuopumus Vahingonteko

Vantaan alue

Vahingonteko

Vantaa, Kilterinkuja 4, 29–31.1.2016

Kilterinkuja 4 pysäköntihallissa henkilöauton päälle oli tyhjennetty kaksi jauhesammutinta. Tekijästä ei tietoa.

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Vantaa, Hämeenlinnanväylä, 3.2.2016 klo 7.00

Henkilöauton ulosajo Hämeenlinnanväylällä. Henkilöauto meni Hämeenlinnanväylää pohjoisen suuntaan. Sen kuljettaja vaihtoi ajokaistaa Keimolan jälkeen ennen Klaukkalan liittymää. Kuljettaja menetti auton hallinnan kaistojen välisellä polanteella. Auto suistui tieltä oikealle penkkaan, missä se pyörähti katon kautta ympäri päätyen kyljelleen. Kuljettaja vietiin ambulanssilla sairaalaan. Auto vaurioitui kauttaaltaan.

Porvoo, Loviisa, Sipoo, Askola, Myrskylä ja Lapinjärvi

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, liikennerikkomus, ajoneuvorikkomus

Porvoo, Valtatie 7, 03.02.2016 klo 14.15

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisisektori suoritti liikennevalvontaa tunnuksettomalla poliisiautolla. Poliisimies kiinnitti huomiota tummaan ulkomaan rekisterikilvissä olevaan Audi A6 ajoneuvoon, jonka ajatapa poikkesi muusta liikenteestä. Partio mittasi tälle ajoneuvolle keskinopeudeksi 130 km/h 1.19 kilometrin matkalla.

Poliisipartio alkoi pysäyttämään Audia Valtatiellä 7 Sannaisten levikkeen kohdalla, kun se yllättäen lähti kiihdyttämään vauhtia. Poliisipartion vauhti oli takaa-ajon aikana noin 200 km/h.

Poliisilla oli viimeinen näköhavainto Audista Harabackan liittymässä, jossa sen jarruvalot vilkahtivat. Poliisipartioiden suorittaessa Harabackassa lähietsintää, he löysivät tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvon hylättynä ja ajoneuvon läheisyydestä tuntomerkkeihin sopivan miehen ja naisen.

Audia kuljettaneelle miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0.00 promillea, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja hänet kuljetettiin verikokeisiin sekä määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että Audi oli ilmoitettu anastetuksi Espoosta.

Sekä ajoneuvoa kuljettanut mies ja kyydissä ollut nainen otettiin kiinni asian selvittelyn vuoksi.

Hyvinkää ja Nurmijärvi

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Hyvinkää, Lehmustie 3.2.2016, 7.25

Pysäköityyn henkilöautoon törmättiin Hyvinkäällä Lehmustiellä. Törmääjä ei jäänyt paikalle vaan jatkoi ajoaan vaikka törmäyksen nähnyt yritti häntä pysäyttää törmääjän. Poliisille on ilmoitettu törmääjän rekisteritunnus.

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Nurmijärvi, Mäkirinne 3.2.2016, 9.40

Nurmijärvi: Polttoöljyä kuljettanut kuorma-auto liukui jyrkkää mäkeä alas ja kaatui kyljelleen ojaan. Kyydissä kuorma-autolla oli 22,5 tonnia polttoöljyä.

Paikalle kutsuttiin poliisin lisäksi pelastuslaitos ja imuautoa sekä hinausauto.

Tapahtumahetkellä oli lämpötila - 2 vähäinen lumisade ja tien pinta oli liukas.

Hinausliike hinasi/nosti säiliöauton ojasta ylös ja pelastuslaitos ja imuauto hoitivat vähäisen määrä polttoöljyn vuotoa maaperään.

Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Nurmijärvi, Vanha Hämeentie, 3.2.2016

Poliisi sai tehtävän Vanhalle Hämeentielle, missä Ilmoittajan mukaan ajoneuvo oli suistunut tieltä ja kyydissä olleet olivat mahdollisesti loukkaantuneet.

Auton kuljettaja kertoi kääntyneensä Hämeentieltä Vanhalle Hämeentielle ja ajaneensa kohti itää ja kertoi että oli menettänyt ajoneuvon hallinnan noin kilometri Hämeentien risteyksestä ja suistunut vasemmalle kaartuvassa mutkassa tien oikealle puolelle ojaan, törmäten puuhun. Auto oli lähtenyt luistoon tien jäisistä urista.

Sairaankuljetus toimitti yhden henkilön Hyvinkään sairaalaan tarkastuksiin.

2 kpl Eläinonnettomuutta

Nurmijärvi, Lopentie 3.2.2016 klo 19

Nurmijärvellä Lopentiellä henkilöauto törmäsi keskellä tietä juosseeseen kytkemättömään koiraan. Ajoneuvon puskuriin tuli vaurioita ja koira loukkaantui tilanteessa. Poliisi kuljetti loukkaantuneen koiran päivystävälle eläinlääkärille. Koiran omistaja tavoitettiin ja lupasi hakea koiran eläinlääkäriltä.

Hyvinkää, Porvoon väylä 3.2.2016 klo 20

Hätäkeskukselta tuli ilmoitus, jonka mukaan tiellä 25 on tapahtunut peurakolari.

Tapahtumapaikalla auton kuljettaja kertoi ajaneensa Porvoon väylää Mäntsälän suunnasta kun tielle oli yllättäen juossut peura. Hän kertoi ehtineensä jarruttamaan hieman, mutta tästäkin huolimatta yhteentörmäys tapahtui. Törmäyksen jälkeen peura oli poistunut metsään.

Henkilöauto vaurioitui keulastaan siinä määrin pahoin, että kuljettaja tilasi paikalle hinauspalvelun siirtämään auton pois.

Partio suoritti lähietsinnän loukkaantuneen peuran löytämiseksi, mutta eläintä ei löydetty.

Lähde: Poliisin tiedote