Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Padasjoki'

Hämeessä pahoinpitelyjä ja omaisuusrikoksia | Poliisiuutinen 4.2.2016

Pahoinpitely Rattijuopumus Vahingonteko

KANTA-HÄME

Forssassa iltapäivällä keski-ikäinen mies pahoinpiteli yksityisasunnossa naista, joka oli tullut vieraaksi hänen luoksensa. Mies oli lyönyt naista useaan otteeseen nyrkillä kasvoihin. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa pankissa asiakkaana ollut nainen menetti malttinsa ja rikkoi poistuessaan pankin ikkunan. Poliisipartio tavoitti tekijän vartijan avustuksella lähistöltä. Nainen ei ollut halukas selvittämään asiaa, vaan alkoi riehumaan ja haraamaan vastaan, minkä vuoksi naiselle laitettiin käsiraudat. Käsiraudoista huolimatta, nainen jatkoi vastarintaansa sylkemällä useasti vartijoita ja poliisia kohti. Asiaa tutkitaan vahingontekona ja virkamiehen vastustamisena.

Partio päätti pysäyttää noin kello 23.00 aikoihin Tuuloksessa Syrjäntaantiellä ajoneuvon tarkastusta varten. Auto pysähtyi tienpientareelle, mutta poliisien jalkautuessa lähti auto liikkeelle. Partio ryhtyi tavoittamaan autoa. Auto pakeni valtatie 10:tä kohti käyttäen 40 km/t nopeusrajoitusalueella huomattavaa ylinopeutta. Auto kääntyi kohti Padasjokea, jolloin sen vauhti oli kovimmallaan jopa 115 km/t. Tienpinta oli jäinen. Auto jatkoi matkaansa Vähä-Evontielle, jossa se saatiin poliisiautoa apuna käyttäen pakotettua kääntymään Soukantielle. Soukantiellä auto pysähtyi ja sen kuski lähti poliisia juosten karkuun. Pienen kilpajuoksun jälkeen poliisi tavoitti pakenijan. Mies puhalsi 0.74mg/l, joten häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, ylinopeudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja poliisimiehen antaman pysähtymismerkin noudattamatta jättämisestä.

PÄIJÄT-HÄME

Lahdessa keskustassa kävi iltapäivällä aikamiespoika riehumaan kotonaan, jossa paikalla oli hänen äitinsä. Mies rikkoi asunnossa mm. wc:n oven ja pientavaroita. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Lahdessa Trion kauppakeskuksen liikkeessä, keski-ikäinen nainen syyllistyi näpistykseen, anastamalla huivin. Vartija tavoitti naisen kauppakeskuksen ulkopuolelta. Kyseinen nainen on syyllistynyt vuoden sisällä jo kuuteen näpistykseen, joista jäänyt kiinni.

Lahden Kiveriössä, oli keski-ikäinen mies tullut illalla vierailulle tuttavapariskunnan luokse. Talon isäntä oli poistunut hetkeksi asunnosta, jolloin vieraana ollut mies oli alkanut pahoinpidellä talon emäntää nyrkillä kasvoihin lyömällä. Pahoinpitelijä poistui asunnosta ennen poliisin paikalle tuloa. Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa, ja asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Kello 1.30 aikoihin Lahden keskustassa Vapaudenkadulla noin 20-vuotias mies löi naista nyrkillä kasvoihin. Nainen ja mies eivät tunteneet toisiaan. Mies kiinniotettiin epäiltynä pahoinpitelyyn. Sairaankuljetus tarkasti naisen saamat vammat.

Lähde: Poliisin tiedote