Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Kuopio'

Kuopion poliisin päivittäistiedote | Poliisiuutinen 5.2.2016

Huumausaineen käyttörikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus

Keskiviikkona aamupäivällä Maaningantiellä henkilöauto oli mennyt vastaantulevan kaistan yli ja päätynyt ojaan. Kuljettajan paikalta tavattu, yli 70-vuotias, paikallinen mies puhalsi alkometriin 1,96 promillea. Mies vietiin verikokeisiin, määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Petosella poliisipartio päätti pysäyttää sitä vastaan ajaneen henkilöauton tarkastusta varten . Auto ennätti ajaa Särkiniemeen, missä poliisipartio sen tavoitti. Kuljettajana toiminut ajo-oikeudeton 19-vuotias kuljettaja puhalsi nollat, mutta sylkitesti oli kannabikselle positiivinen.

Vajaata vuorokautta myöhemmin poliisipartio tapasi saman miehen Petoselta taas auton ratista. Jälleen oli sylkitesti positiivinen kannabikselle. Miestä epäillään kummassakin tapauksessa rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Kuopiossa on tullut esiin useita väärennettyjä 20 euron seteleitä 4.2.2016 päivän aikana. Kaikissa seteleissä on sama sarjanumero T55501929854. Poliisiin voi ottaa yhteyttä jos epäilee saaneensa haltuunsa väärennetyn setelin tai muuten tietää asiasta jotakin.

Lähde: Poliisin tiedote