Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Parkano'

Liikennepainotteinen aamutiedote | Poliisiuutinen 31.1.2016

Varkaus Huumausaineen käyttörikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Tampere, valtatie 3, la 30.1. klo 19.30 Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Liikennesektorin siviililpoliisipartio valvoi liikennettä Läntisellä ohitustiellä. Partio ajoi Hervannan valtaväylän kohdalla kohti länttä, kun partion edessä ollut henkilöauto kiihdytti nopeuttaan ja lähti ajamaan muuta liikennettä selvästi kovemmalla nopeudella kohti länttä. Poliisipartio mittasi autolle 100 km/h nopeusrajoitusalueella keskinopeudeksi ensin 147 km/h ja toisella mittauksella 175 km/h. Auto pysäytettiin Kurikan rampin kohdalle ja kuljettajaksi selvisi vuonna 1983 syntynyt mieshenkilö. Kuljettaja oli selvinpäin ja hänet määrättiin ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nokia, Juhansuonkatu, la 30.1. klo 22.00-22.10 Varkaus

Nokialla murtauduttu rautakauppaan Juhansuonkadulla. Vartiointiliikkeen hälytyskeskukseen oli tullut murtohälytys. Vartija oli havainnut paikalla, että pääsisäänkäynnin toinen liukuovi oli väännetty jollain auki ja tästä päästy tuulikaappiin. Myös sisempi lukitsematon liukuovi oli väännetty auki. Anastetusta omaisuudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Parkano, Teollisuustie, la 30.1. klo 21.25 Rattijuopumus ym.

Sisä-Suomen liikenneyksikön partiot valvoivat liikennettä Parkanossa. Teollisuustiellä partio pysäytti henkilöauton tarkistusta varten. Kuljettajaksi osoittautui vuonna 1997 syntynyt mies, jolla ei voimassaolevaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 0.00 promillea, mutta huumepikatesti osoitti positiivista tulosta huumausaineelle. Kuljettaja vietiin verikokeeseen ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Sastamala, Tyrväänkyläntie, 30.1. klo 21.28 Rattijuopumus ym.

Poliisipartio pysäytti liikennetarkistusta varten henkilöauton Tyrväänkyläntiellä. Autoa kuljetti vuonna 1977 syntynyt mies. Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe nollatuloksella, mutta huumauainetesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Kuljettaja vietiin verikokeeseen. Kuljettajalla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta ja hän on ajokiellossa. Autoilu oli kuljettajalle tällä kertaa viides vuoden sisällä.

Akaa, Tehtaantie, 31.1. kello 00.37 Törkeä rattijuopumus

Akaassa Tehtaantiellä poliisipartio pysäytti ajoneuvon liikennetarkistusta varten. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 1970 syntynyt mies ja hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,55 promillea. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos 0,79 mg/l ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Lähde: Poliisin tiedote