Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Helsingin poliisi selvittää huhuja keskustan häiriökäyttäytymisestä ja varautuu viikonloppuun riittävillä resursseilla | Poliisiuutinen 6.2.2016

Häiriköinti

Helsingin poliisi on tehostanut toimintaa tänään Helsingissä pidettävien mielenosoitusten turvaamiseksi. Poliisille on kantautunut myös huhuja mahdollisesta häiriön aiheuttamisesta Helsingin keskustassa. Poliisin tiedustelutietojen mukaan kyseessä olisi jonkinlainen kokoontuminen Helsingin keskustassa ja kokoontujien olisi tarkoitus aiheuttaa häiriötä. Toistaiseksi huhut eivät kuitenkaan ole vahvistuneet.

- Olipa tämä huhu perätön tai ei, suhtaudumme tilanteeseen vakavasti. Myös poliisin omat tiedustelutiedot tukevat huhua, joten valvontaan on varauduttu tehostetusti ja kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen puututaan matalalla kynnyksellä. Helsinki on turvallinen paikka ja tarkoituksemme on pitää se myös jatkossa turvallisena, rikosylikomisario Juha Laaksonen Helsingin poliisista.

Helsingin poliisi varautuu viikonloppuun riittävillä resursseilla, ja varmistaa että tilaisuudet ja toiminta sujuvat kaikkien lakien mukaisesti. Poliisin tavoitteena on estää ennalta kaikenlainen kaupungilla tapahtuva häiriökäyttäytyminen.

Poliisi muistuttaa, että häiriökäyttäytymisestä tulee aina ilmoittaa matalalla kynnyksellä hätäkeskukseen tai lähellä partioiville poliiseille.


Poliisi tiedottaa lauantain tapahtumista suorana Twitterissä

Helsingin poliisi tiedottaa lauantai-illan turvallisuustilanteesta ja kaupungin tapahtumista suorana pikaviestinpalvelu Twitterissä. Helsingin poliisilaitoksen Twitteriä voi seurata vaikka ei olisikaan itse kirjoilla kyseisessä sosiaalisen median palvelussa.

Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tili löytyy osoitteesta www.twitter.com/helsinkipoliisi.

Lähde: Poliisin tiedote