Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Alaikäinen poika huuteli ihmisille ja löi miestä päähän linja-autossa Itäkeskuksessa | Poliisiuutinen 19.1.2018

Alaikäinen Mies Uhkaus Varkaus Pahoinpitely

Rikostapauksia Helsingissä, tiedote 19.1.2018

Helsingin poliisi sai torstaina kello 21.08 hätäkeskukselta ilmoituksen, että Itäkeskuksessa Tallinnanaukiolle pysähtyneessä linjan 95 bussissa on käynnissä pahoinpitely. Partio tapasi tapahtumapaikalla kolme nuorta poikaa.

Yksi pojista päätettiin siirtää poliisiauton takatilaan, jotta tapahtumienkulku saataisiin selvitettyä ilman häiriöitä. Tässä yhteydessä poika potkaisi virkapukuista konstaapelia rintaan.

Silminnäkijät kertoivat poliisille, että sama poika oli noussut kahden kaverinsa kanssa linja-autoon ja alkanut huutelemaan muille matkustajille. Tuntemattomaksi jäänyt mies kehotti poikaa lopettamaan, minkä seurauksena poika löi miestä päähän. Toinen toistaiseksi tuntematon mies käveli pojan luokse ja käski tätä rauhoittumaan. Mies otti käteensä mattoveitsen ja uhkasi vahingoittaa poikaa, mikäli tämä ei lopettaisi huutelua.

Bussi jatkoi matkaansa ennen poliisin saapumista paikalle, ja tilanteessa osallisina olleet miehet olivat siten myös poistuneet paikalta. Poliisi otti kiinni rikoksesta epäillyn vuonna 2002 syntyneen pojan ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Tapaus 2: Poliisi pysäytti polkupyörävarkaudesta epäillyn pyöräilijän Töölössä

Helsingin poliisin partio sai torstaina kello 14.25 tehtäväksi mennä Humalistonkadulle Töölöön, jossa ilmoittajan mukaan sekavasti käyttäytynyt henkilö yritti anastaa mustaa maastopyörää. Partion saapuessa paikalle epäilty oli pyöräillyt anastamallaan polkupyörällä pois paikalta.

Partio havaitsi lyhyen etsinnän jälkeen epäillyn tuntomerkkeihin sopivan henkilön ajamassa mustalla polkupyörällä Humalistonkadun suunnalta. Partio pysäytti henkilön, ja polkupyörä osoittautui samaksi pyöräksi, josta ilmoitus oli tehty. Pyörän lukko oli leikattu poikki, ja 34-vuotias mies myönsi anastaneensa sen Humalistonkadulta.

Poliisi otti miehen kiinni ja takavarikoi epäillyn hallussa olleen rikoksentekovälineen.

Lähde: Poliisin tiedote