Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi epäilee: mies anasti naisen lompakon ravintolassa Kampissa ja tunkeutui samana iltana naisen kotiin Lauttasaaressa | Poliisiuutinen 23.1.2018

Mies Nainen Varkaus Huumausainerikos Pahoinpitely

Tiedote 23.1.2018

Helsingin poliisi sai lauantaina 20.1.2018 ennen iltakahdeksaa ilmoituksen, että naiselta on anastettu Kampissa sijaitsevassa ravintolassa lompakko. Naisen ja hänen ystävänsä pöytään istui ravintolassa heille tuntematon mies, joka yritti kaupata erilaista tavaraa. Naiset eivät ostaneet mitään, ja mies poistui pöydästä. Hetken kuluttua sama mies juoksi heidän pöytänsä ohi ja nappasi naisen käsilaukun.

Mies poistui välittömästi ravintolasta, ja nainen yritti juosta hänen peräänsä. Kadulla silminnäkijä havaitsi, kuinka kovaa vauhtia juosseelta mieheltä putosi maahan lompakko. Mies ei reagoinut asiaan, vaan jatkoi matkaansa. Poliisi otti lompakon haltuunsa, ja partio etsi miestä lähialueelta. Epäilty jäi kuitenkin tässä vaiheessa kateisiin.

Samana iltana naisen Lauttasaaressa sijaitsevaan asuntoon pyrki sisälle naamioitunut mies. Asunnossa oli tapahtumahetkellä kolme henkilöä. Kun yksi heistä lähti avaamaan poliisille ovea, mies pääsi tunkeutumaan asuntoon, jonka oven hän sulki perässään. Hetken kuluttua mies hyppäsi alas parvekkeelta ja lähti juosten pakoon. Asunnossa sisällä ollut henkilö näki miehen hallussa aseen, jolla hän ei kuitenkaan uhannut asukasta.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn miehen kiinni lähistöltä. Miehen hallusta löytyi kuula-ase, vähäinen määrä huumausainetta sekä aiemmin Kampissa anastetussa laukussa ollut puhelin, avaimet ja pankkikortti. Laukussa oli ollut papereita, joista selvisi naisen kotiosoite.

Rikoksista epäilty 21-vuotias mies vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa

Vuonna 1996 syntynyt epäilty vietiin Pasilan poliisivankilaan törkeän varkauden yrityksestä, varkaudesta, kahdesta lievästä pahoinpitelystä sekä huumausaineen käyttörikoksesta epäiltynä.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että hieman ennen käsilaukun anastamista mies oli anastanut käsilaukun ja repun erään toisen Kampissa sijaitsevan ravintolan toimistotiloista, kertoo rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Miehen epäillään syyllistyneen myös törkeän varkauden yritykseen Espoossa 10.1.2018 ja törkeään varkauteen Vantaalla 19.–20.1.2018 välisenä yönä. Miehellä ollut muovikuula-ase oli anastettu Vantaan asuntomurron yhteydessä.

– Poliisi esitti miestä vangittavaksi, ja hänet vangittiin tänään 23.1.2018 Helsingin käräjäoikeudessa. Syyte on nostettava 27. helmikuuta mennessä, Martikainen jatkaa.

Lähde: Poliisin tiedote