Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Runsaasti liikenneonnettomuuksia Pohjois-Suomessa | Poliisiuutinen 26.1.2018

Mies Rattijuopumus

Torstaiaamusta klo 07 lukien Oulun ja Lapin läänien alueella ilmoitettiin hätäkeskukseen yhteensä 72 liikenneonnettomuudesta. Suurin osa näistä oli onneksi kuitenkin lieviä tieltä suistumisia ja peltikolareita. Onnettomuuksien suman syntymistä edesauttoi sään lauhtumisesta johtunut ajo-olosuhteiden heikkeneminen.

Pelkästään Oulun kaupungin alueella ilmoitettiin tapahtuneen 12 kappaletta onnettomuuksia.

Onneksi kuitenkin pääosassa tapahtumista selvittiin pelkillä peltivaurioilla, vain muutamassa tapauksessa tarvittiin lääkärin apua. Vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin.

IIssä Kemintiellä torstaina klo 17.50 aikaan tapahtuneessa ulosajossa kuljettaja putosi autosta ilmeisesti ennen kuin auto oli vielä ehtinyt osua lumipenkkaan. Hän ei kuitenkaan saanut onnekseen vammoja. Kuljettaja oli kuitenkin nauttinut miestä väkevämpää niin runsaasti, että puhalluskokeessa saatiin tulokseksi 2.42 promillea. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi haluaa muistuttaa autoilijoita siitä, että ajoneuvon nopeus täytyy sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi. Olosuhteiden niin vaatiessa turvallinen ajonopeus voi olla myös alle paikalla vallitsevan nopeusrajoituksen. Maltti on valttia.

Oulun poliisilaitos

Johtokeskus

Lähde: Poliisin tiedote