Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Seinäjoki'

Päivitiedote Etelä-Pohjanmaa | Poliisiuutinen 27.1.2018

Alaikäinen Mies Häiriköinti Pahoinpitely Rattijuopumus Vahingonteko

Ilmajokinen keski-ikäinen mieshenkilö ajoi ojaan omistamallaan henkilöautolla Ilmajoella Jurvantiellä perjantaina iltapäivällä. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen nojalla paikalle mennyt poliisipartio tapasi auton kuljettajan paikalla istuneen miehen, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Auto, jolla mies oli ollut liikkeellä, oli tullut Koskenkorvan suunnasta kohti Jurvaa kun auto oli pyörähtänyt 180 astetta päätyen tien oikealle puolelle ojaan keula Koskenkorvan suuntaan.

Ajoneuvosta tavattu mies kiisti ajaneensa autoa ja hänet toimitettiin verikokeiden jälkeen Seinäjoen poliisiasemalle säilöön. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisipartio pysäytti Seinäjoen keskustassa illalla seitsemän maissa pakettiauton, jonka kuljettajalla, n 60-vuotiaalla Ylistarolaismiehellä ei ollut ajo-oikeutta. Asian tutkinnassa ilmeni, että miehen käyttämä ajoneuvo oli luvatta käyttöön otettu tammikuun 18. Espoosta. Mies toimitettiin Seinäjoen poliisiaseman säilöön. Asiaa tutkitaan kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvon suhteen moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Poliisi pysäytti perjantaina hiukan seitsemän jälkeen Seinäjoen keskustassa pakettiauton, jonka kuljettaja hiukan alle 40-vuotias seinäjokelaismies puhalsi rattijuopumuslukemat poliisin seulonta-alkometriin. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehen kyydissä olleen matkustajan hallusta löytyi huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä, joihin miehellä ei ollut esittää lääkemääräystä.

Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa nelikymppinen mieshenkilö pahoinpiteli naisystäväänsä perjantaina alkuillasta tönimällä ja rikkoi naisen puhelimen maahan heittämällä. Saman illan aikana mies oli rikkonut kerrostalon ulko-oven lasin rappurallilla heittämällä. Poliisi tavoitti miehen myöhemmin Seinäjoen keskustasta ja toimitti miehen putkaan. Asiaa tutkitaan pahoinpitely- ja vahingontekorikoksina.

Ähtärin keskustassa olevassa ravintolassa aiheutti lauantaina aamuyön puolella häiriötä hiukan yli viisikymppinen Seinäjokelaismies. Järjestyksenvalvojan poistaessa miestä ravintolasta mies oli lyönyt järjestyksenvalvojaa ja samaan jupakkaan oli tullut miehen seurassa ollut toinen mies, joka oli myös osallistunut järjestyksenvalvojan pahoinpitelyyn.

Miehet oli saatu poistettua ravintolasta, jonka jälkeen ravintolan piha-alueella oli syntynyt kahakkaa paikalla olleiden asiakkaiden ja järjestyksenvalvojaa pahoinpidelleiden kanssa. Tapahtumassa yksi osallinen menetti tajuntansakin joksikin aikaa pahoinpitelyn johdosta.

Paikalle jonkin ajan kuluttua tullut poliisipartio tavoitti rikoksesta epäillyn piilottelemassa lähistöltä makuullaan lumipenkan takana. Mies toimitettiin Seinäjoelle poliisiaseman säilöön; miehen seurassa ollut mies ja samaan ryhmään kuulunut naishenkilö jäivät toistaiseksi kateisiin. Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelyinä ja järjestyksenvalvojan vastustamisena.

Hyllykalliolla oli liikkeellä lauantaina puoli kolmen maissa aamuyöllä kahden miehen ja kahden naisen muodostama autoporukka. Autossa noin kaksikymppisen lahtelaisnaisen ja n kolmekymppisen seinäjokelaisnaisen välille syntyi riitaa, jota alettiin selvitellä auton ulkopuolella. Tilanne kehittyi pahoinpitelyksi, jossa seinäjokelaisnaista potkittiin maahan päin useaan otteeseen, joskin myös lahtelaisnainen sai lieviä vammoja tapahtumassa.

Paikalle tulleet ulkopuoliset keskeyttivät kahakan ja ilmoittivat hätäkeskukseen. Osallisista oli vuotanut runsaasti verta ja molemmat toimitettiin Seinäjoen sairaalaan paikattavaksi. Kummankaan vammat eivät vaatineet sairaalaan jäämistä. Sairaalasta molemmat vietiin poliisiasemalle säilöön. Välikohtausta tutkitaan nimikkeillä pahoinpitely ja törkeä pahoinpitely. Pahoinpitelytapahtuman motiiveista ei ole tietoa.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan 15-vuotias ilmajokinen poika ajelee päihtyneenä Ilmajoen keskustassa lauantaina aamuyöllä yhden maissa. Poliisin tekemien tiedustelujen ja etsintöjen jälkeen poika tavoitettiin kotoaan ja puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen lukemia. Pojan käyttämä mopo oli poistettu liikennekäytöstä, eikä pojalla ollut minkäänlaista ajokorttia.

Hiukan alle 50-vuotias mieshenkilö kuoli Alavuden haja-asutusalueella perjantaina iltapäivällä traktorin pudottua miehen päälle. Tapahtumapaikkatutkinnan mukaan mies oli ollut todennäköisesti asentamassa ketjuja traktorin pyöriin ja oli nostanut traktoria hallitunkilla jonka päälle oli laittanut parrunpätkän. Jostain syystä traktori oli kuitenkin pudonnut miehen päälle aiheuttaen välittömän menehtymisen. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana, josta ei tiedoteta enempää.

*******************

Lähde: Poliisin tiedote