Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Lauantai-illassa ajo-oikeudettomia rattijuoppoja | Poliisiuutinen 28.1.2018

Onnettomuus Mies Nainen Huumausainerikos Pahoinpitely Ratsia Rattijuopumus

Lauantai-illan tapahtumia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueelta:

Tampereen Hippoksenkadulla pysäytettiin liikennetarkastusta varten pakettiauto klo 18.00. Auton 37-vuotiasta mieskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Puhalluskoe osoitti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista mm. amfetamiinille. Kuljettaja vietiin verikokeisiin.

Poliisipartio pysäytti Säterintiellä Jämsässä liikennetarkastukseen henkilöauton klo 18.32. Autoa ajanut 23-vuotias mies oli ajo-oikeudeton ja päihtynyt. Puhalluskoe näytti nollatulosta, mutta huumepikatesti positiivista mm. amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.

Ajo-oikeudeton 35-vuotias mies törmäsi liikenteenjakajaan ja liikennemerkkiin Kangasalla Kuohunharjuntien ja Alatien risteyksessä klo 20.12. Henkilöauto oli kilvetön sekä katsastamaton ja siitä oli ajoneuvovero erääntynyt. Tapahtunutta tutkitaan kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ajoneuvorikkomuksena ja ajoneuvoverorikkomuksena.

36-vuotias mies virtsasi päin kerrostalon seinää Väinönkadulla Jyväskylässä klo 20.45. Tapahtumapaikan läheisyydessä oli paljon muitakin ihmisiä liikkeellä. Suoritus johti rikesakkomääräykseen järjestysrikkomuksesta.

Tampereen Viinikankadulla pysäytettiin klo 23.50 liikennetarkastukseen henkilöauto, jota kuljetti ajo-oikeudeton 43-vuotias mies. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0.58 mg/l:n tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Kangasalan Korvenperäntiellä narahti ajo-oikeudeton henkilöautoilija klo 00.23. 36-vuotiaalle miehelle kiinnijääminen oli toinen kerta vuoden sisään.

Ajo-oikeudeton 28-vuotias mies ajoi poliisin puhallusratsiaan vt 12:llä Nokialla klo 01.20. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta puhalluskokeen osoitettua 0.63 mg/l:n tulosta. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta mies jäi kiinni viidennen kerran vuoden sisään. Tarkkuusalkometrikokeeseen toimitettua kuljettajaa epäillään myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, koska hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä luvaton kaasusumutin.

Poliisipartio pysäytti Tampereen Kurssikeskuksenkadulla klo 02.20 henkilöauton, jota kuljetti 19-vuotias ajo-oikeudeton mies. Päihtyneeltä vaikuttanut kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn johdosta.

Hätäkeskukseen tuli klo 02.30 ilmoitus, jonka mukaan Tampereen Verkatehtaankadulla sijaitsevan ravintolan edustalla on useamman henkilön välinen tappelu. Paikalta tavattiin kolme 1980-luvulla syntynyttä miestä ja yksi nainen. Viides osallinen oli poistunut paikalta, mutta hänenkin henkilöllisyytensä saatiin selville. Tapahtumia tutkitaan kolmena erillisenä pahoinpitelynä. Nainen oli tönimisen seurauksena kaatunut maahan ja saanut verinaarmuja käsiinsä. Yhden miehen poskipää oli turvoksissa ja hänen kasvoistaan oli vuotanut verta. Toisen miehen nenästä valui verta ja hänet vietiin ambulanssilla Acutaan tikkausta vaatineen haavan vuoksi.

Hervannan Valtaväylällä Tampereella klo 03.08 pysäytetty henkilöautoilija puhalsi alkometriin 0.68 mg/l:n tuloksen. 21-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon.

Lähde: Poliisin tiedote