Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Törkeitä rattijuopumuksia Helsingin keskustassa | Poliisiuutinen 28.1.2018

Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus

Lauantaina 27.1. klo 22.11 poliisipartio havaitsi Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä henkilöauton ajavan päin punaista liikennevaloa risteyksessä. Kuljettaja ajoi etelästä Mannerheimintietä risteyksen yli, kun Aleksanterinkatua pitkin tuleville oli vihreä liikennevalo. Aleksanterinkadulta pohjoiseen kääntyi myös raitiovaunu, joka ajaa molempien Mannerheimintien kaistojen yli raitiovaunukaistalle. Tilanteessa henkilöauton punaista liikennevaloa päin ajo oli omiaan aiheuttamaan vaaraa liikenteelle. Partio pysäytti auton ja puhallutti kuljettajan. Puhalluskokeen tulos seulonta-alkometrillä oli 0,72 mg/l.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sunnuntaina 28.1. klo 3.19 poliisipartio havaitsi henkilöauton kääntyvän Kaivokadulta Rautatientorille kohdasta, josta bussit poistuvat Rautatieaseman bussipysäkeiltä. Kohdassa on kielletty ajosuunta - liikennemerkki. Tämän jälkeen auto alkoi tehdä U-käännöstä päätyen jalkakäytävälle. Auto jatkoi jalkakäytävää pitkin ja palasi takaisin Kaivokadulle. Kaivokadulta auto kääntyi uudelleen kielletty ajosuunta -liikennemerkistä huolimatta Rautatieaseman Kaivokadun puoleiselle pysäköintialueelle. Auto jatkoi pysäköintiruutuja kiertävää kaistaa vastoin sallittua kulkusuuntaa ja oli vähällä törmätä muihin autoihin. Tässä vaiheessa poliisipartio sai pysäytettyä auton.

Kuljettaja oli silminnähden päihteiden vaikutuksen alaisena, mutta hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin tuloksen 0,00mg/l. Tehdyn huumepikatestin tulos osoitti positiivista benzodiatsepiinille. Kuljettajalla oli mukanaan lääkepurkki, jonka epäillään sisältävän huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja liikennerikkomuksesta.

Lähde: Poliisin tiedote