Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Henkilöautosta löytyi tullitarkastuksen yhteydessä runsaasti anastetuksi epäiltyä omaisuutta | Poliisiuutinen 29.1.2018

Mies Huumausainerikos Rattijuopumus

Rikostapauksia Helsingissä, tiedote 29.1.2018

Helsingin poliisin partio tarkasti sunnuntaina noin kello 21.30 maasta poistuvan henkilöauton Länsisatamassa. Autosta löytyi runsaasti anastetuksi epäiltyä omaisuutta, muun muassa vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja elintarvikkeita. Osassa tuotteista oli vielä hintalaput kiinni.

Autossa oli kaksi miestä, jotka eivät pystyneet kertomaan vakuuttavasti, mistä omaisuus on peräisin. Heillä ei myöskään ollut kuitteja tuotteista.

Poliisi otti miehet kiinni ja vei heidät varkaudesta epäiltyinä Pasilan poliisivankilaan.

Tapaus 2: Mies myönsi yrittäneensä ostaa elektroniikkaa toisen henkilön ajokortilla – epäillään petoksen yrityksestä ja rattijuopumuksesta

Länsisatamassa sijaitsevaan elektroniikkamyymälään tuli maanantaina aamuyöllä ostoksille mies, jonka käytös sai myyjän epäilemään, että mies yrittää hankkia tuotteita toisen henkilön henkilöllisyystodistuksella. Paikalle tuli sattumalta poliisipartio, ja mies lähti kiireesti myymälästä. Henkilökortti ja ostokset jäivät kauppaan.

Vartija näki, että mies poistui harmaalla henkilöautolla. Toinen poliisipartio pysäytti samanlaisen auton hetkeä myöhemmin Mechelininkadulla. Kuljettaja puhalsi nolla promillea, mutta huumausainepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Kyydissä oli myös toinen mies, jonka hallusta löytyi pieni määrä kannabista. Häntä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Vartija tunnisti myöhemmin kuljettajan samaksi mieheksi, joka oli ollut elektroniikkamyymälässä. Samalla selvisi, että miehen myyjälle antamat henkilöllisyyspaperit eivät olleet hänen omansa. Mies myönsi yrittäneensä hankkia tavaroita toisen henkilön ajokortilla.

Poliisi otti miehen kiinni petoksen yrityksestä epäiltynä ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde: Poliisin tiedote