Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Nuolialantien nykytaiteilija ja muitakin janoisia "sankareita" | Poliisiuutinen 7.2.2016

Alaikäinen Varkaus Huumausaineen käyttörikos Pahoinpitely Rattijuopumus

Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisen ajan tapahtumia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueelta:

Klo 16.27 poliisipartio puhallutti 55-vuotiaan miehen, joka oli suistunut henkilöautollaan tieltä. Tapahtumapaikka oli Sininentie Viitasaarella. Kuljettaja oli ollut matkalla Kyyjärven suuntaan, kun hänen autonsa oli n. 300 metriä Vuorilahden risteyksen jälkeen suistunut vastakkaisen kaistan yli ojaan. Puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumusepäilyn lukemia tuloksen oltua 1.60 promillea. Asiaa tutkitaan lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ajoneuvorikkomuksena, koska auto oli katsastamaton.

Klo 16.30 Tampereen Lahdenperänkadulla ajeli 47-vuotias mies henkilöautolla. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrikokeen osoitettua 0.65 mg/l:n tulosta.

Klo 17.15 Sastamalantiellä Sastamalassa 41-vuotias nainen jäi kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kiinnijääminen oli 9. kerta vuoden sisään. Takapenkillä istunutta 56-vuotiasta miestä epäillään ajokorttirikkomuksesta, koska oli luovuttanut autonsa ajo-oikeudettoman henkilön kuljetettavaksi.

Klo 19.59 poliisipartiolle tuli ilmoitus, jonka mukaan Tampereen Nuolialantiellä mies suttaa sähkömuuntajaa spraymaalilla. Poliisipartio otti lähistöltä kiinni 27-vuotiaan miehen, jota epäillään lievästä vahingonteosta. Päihtynyt maalari jäi putkaan yöksi selviämään ja miettimään taideharrastuksensa järkevyyttä.

Klo 20.30 oli 36-vuotiaalla tamperelaismiehellä hukassa kaupankäynnin pelisäännöt. Hän puki Tampereen Sammonkadulla sijaitsevassa marketissa n. 400 Euron arvoisen toppatakin päälleen ja poistui se yllään maksamatta. Vartijat ottivat näpistyksestä epäillyn miehen kiinni kassalinjojen jälkeen.

Klo 21.55 poliisipartio mittasi Kangasvuorentiellä Jyväskylässä vastaan tulleelle henkilöautolle 67 km/h:n nopeuden rajoituksen ollessa 50 km/h. Partio kääntyi auton perään ja mittasi sille 64 km/h:n nopeuden 40 km/h:n rajoitusalueella. Kuljettajana toiminutta 38-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrikokeen osoitettua 0.27 mg/l:n tulosta. Tapahtuma-aikaan miehellä oli neljä matkustajaa kyydissään. Tiet olivat lumisia ja liukkaita.

Klo 22.05 poliisille ilmoitettiin pahoinpitelystä Tampereen Rautatienkadulla. Paikalla selvisi, että kahden seurueen välillä oli ensin heiluteltu sanan säilää. 15-vuotias poika oli tämän jälkeen potkaissut päähän 20-vuotiasta miestä, joka kaatui iskun voimasta maahan. Potkusta aiheutui veren vuotoa iskualueelle. Ambulanssihenkilökunta saapui paikalle tarkastamaan asianomistajan vammoja. Pahoinpitelystä epäilty alaikäinen nuori kuljetettiin sosiaaliviranomaisen huostaan. Aggressiivisen ja yhteistyöhaluttoman käytöksen takia päihtynyt poika jouduttiin lopulta siirtämään poliisin tiloihin.

Klo 22.25 ajeli 43-vuotias mies henkilöautoa Siltakadulla Jämsässä. Poliisipartio pysäytti hänet liikennetarkastukseen, jossa alkometripuhallus osoitti 1.9 promillen tulosta. Miehellä oli ajon aikana yksi matkustaja kyydissään. Kuljettaja vietiin verikokeisiin törkeästä rattijuopumuksesta epäiltynä.

Klo 23.44 hätäkeskukseen ilmoitettiin henkilöauton ulosajosta Mäntäntiellä Oriveden Hirsilässä. 58-vuotias mies oli menettänyt autonsa hallinnan. Auto oli lähtenyt sivuluisuun ja suistunut oikealta puolelta ulos tieltä. Auto oli pyörähtänyt kerran katon kautta ympäri ja pysähtynyt metsäautotien penkkaan. Jo ennestään ajokiellossa ollut kuljettaja puhalsi alkometriin 1.78 promillea. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta.

Klo 00.45 Keuruulla Keuruuntiellä sijaitsevan ravintolan edustalla tapahtui pahoinpitely. 27- ja 32-vuotiaalla miehellä oli ollut keskinäistä riitaa. Väliin oli mennyt nainen, joka oli työnnetty tilanteesta pois. Miesten välinen riita oli jatkunut. Jossakin vaiheessa myös toinen nainen oli käynyt osapuolten välissä tarkoituksenaan erottaa heidät, mutta nainen oli saanut tässä yhteydessä osuman kasvoihinsa. Koulutien ja Keuruuntien risteyksessä nuorempi mies oli lyönyt vanhempaa miestä ylävartaloon sillä seurauksella, että tämä kaatui katuun. Ambulanssihenkilökunta kävi tarkastamassa sekä katuun kaatuneen miehen, että osuman kasvoihinsa saaneen naisen vammat. Tapahtumien kulkuun vaikutti merkittävällä tavalla myös osapuolten päihtymystila.

Klo 00.50 poliisipartio pysäytti Nokian Kaakkurintiellä liikennetarkastukseen pakettiauton, mikä oli hetkeä aiemmin lähtenyt liikkeelle Rounionkadun ja Rapinkorventien risteyksestä, kun sen kuljettaja oli havainnut poliisiauton. Autossa oli kolme paikkakuntalaista 1990-luvulla syntynyttä miestä. Auton konsolin päällä oli havaittavissa kaksi kannettavaa tietokonetta ja tavaratila oli täynnä erilaista elektroniikkatavaraa. Kolmikko otettiin kiinni ja henkilöt kuljetettiin poliisiasemalle varkaudesta epäiltyinä. Anastettu omaisuus oli peräisin läheisestä kierrätysyrityksestä.

Klo 02.35 ajeli henkilöautolla Nokian Rounionkatua pitkin 28-vuotias mies. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrikokeen osoitettua 0.84 mg/l:n tulosta.

Klo 02.55 Tampereen Aleksanterinkadulla sijaitsevan ravintolan edustalla nahistelivat 20- ja 22-vuotiaat miehet. Riita oli alkanut jo ravintolassa sisällä. Molemmat kertoivat, että olivat saaneet nyrkistä kasvoihinsa, mutta näkyviä vammoja ei kuitenkaan havaittu. Vanhemmalta mieheltä repeytyi paita.

Klo 05.11 poliisipartio havaitsi Yliopistonkadulla Tampereella henkilöauton, joka oli ilmoitettu anastetuksi. Ratapihankadulle pysäytetyn auton kuljettajaksi ilmeni ajo-oikeudeton 28-vuotias mies, jolla oli kyydissään itseään hieman vanhempi mies. Päihtyneeltä vaikuttanut kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Moottorikulkuneuvon käyttövarkauden ohella asiaa tutkitaan mm. rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena. Molemmat miehet tuotiin poliisiasemalle kiinniotettuina.

Lähde: Poliisin tiedote