Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Helsingin poliisi on paljastanut laajan amfetamiinin salakuljetus- ja levittämiskokonaisuuden: esitutkinnan aikana takavarikoitiin yli kymmenen kiloa amfetamiinia, käsiaseita ja kymmeniä tuhansia euroja rahaa | Poliisiuutinen 31.1.2018

Huumausainerikos

Tiedote 31.1.2018

Helsingin poliisi on yhdessä Ruotsin poliisin kanssa paljastanut rikosorganisaation, jonka epäillään järjestäneen Ruotsista Suomeen suuren määrän amfetamiinia.

– Esitutkinnan mukaan Ruotsista on järjestetty kolmella eri kerralla Suomeen yhteensä 19 kiloa amfetamiinia. Ruotsin poliisi pysäytti Pohjois-Ruotsissa Helsingin poliisin pyynnöstä Suomeen levitettäväksi tarkoitetun noin kymmenen kilon amfetamiinierän, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

– Aikaisemmin Suomeen järjestetty amfetamiini on myyty eteenpäin poikkeuksellisen halpaan 12–20 euron grammahintaan, Nikonen jatkaa.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä useita toimintakuntoisia käsiaseita sekä useita kymmeniä tuhansia euroja rahaa.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä useita henkilöitä ja vangittuna kuusi henkilöä. Kaksi pääepäiltyä on edelleen vangittuna.

– Vuosina 1955 ja 1976 syntyneet miehet järjestivät huumausaineiden kuljetuksen Ruotsista Suomeen ja levityksen Suomessa. Huumausaineet tuotiin Suomeen ajoneuvoihin kätkettyinä, kertoo Nikonen.

Asiakokonaisuuteen liittyen on tehty parikymmentä rikosilmoitusta. Juttuja on tutkittu törkeinä huumausainerikoksina ja huumausainerikoksina.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkimustensa kautta keväällä 2017. Esitutkinta on valmistunut ja siirtyy tänään syyttäjälle syyteharkintaan.

Liitteenä on poliisin kuvia takavarikoiduista huumeista, aseista, patruunoista ja rahoista. Rahoja oli kätketty muun muassa näkkileipäpakettiin myslin alle.

Kuva 1: takavarikoidut huumeetjpg, 85,1 kB

Kuva 2: takavarikoidut huumeetJPG, 1,3 MB

Kuva 3: takavarikoidut huumeetJPG, 1,5 MB

Kuva 4: takavarikoidut aseet ja patruunatjpg, 2 MB

Kuva 5: takavarikoidut aseet ja patruunatjpg, 1,7 MB

Kuva 6: takavarikoidut aseet ja patruunatjpg, 2,2 MB

Kuva 7: takavarikoidut aseet ja patruunatjpg, 2,3 MB

Kuva 8: takavarikoidut rahatjpg, 10,6 MB

Kuva 9: takavarikoidut rahatjpg, 10,1 MB

Lähde: Poliisin tiedote