Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Maanantai-illassa ulosajoja | Poliisiuutinen 6.2.2018

Onnettomuus Mies Nainen Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Tampereella 5.2.2018 klo 20.02 aikaan poliisille tuli ilmoitus epäilystä rattijuoposta Pyhäjärventiellä Kaukajärven kohdalta. Partio tavoitti auton ja pysäytti sen valtatie 3:llä. Kuljettajan käytös oli sekavaa ja ilmeni, että hän oli ajokiellossa. Puhalluskoe näytti 0 mg/l:n tulosta, mutta alustava huumetesti osoitti positiivista amfetamiinille ja kokaiinille. 1980-luvulla syntynyt mies kuljetettiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineenkäyttörikosepäilyjen takia. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta mies on jäänyt kiinni kahdesti aiemminkin vuoden aikana.

Parikymppinen nainen suistui pakettiautolla ojaan Kuruntiellä Kihniössä klo 20.37. Auto päätyi katolleen ja kuljettaja vietiin terveyskeskukseen tarkastettavaksi. Tapahtumapaikalla tie oli jäinen ja urainen. Ulosajoa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena

33-vuotias ajo-oikeudeton nainen kuljetti henkilöautoa Jyväskylän Rasikadulla klo 21.20. Kiinnijääminen oli neljäs kerta vuoden sisään.

Tampereen Ilmarinkadulla jäi kiinni ajo-oikeudeton kuljettaja klo 21.56. Henkilöauton ratissa oli 26-vuotias mies. Hän oli autossa yksin.

Oriveden Niemeläntiellä tapahtui henkilöauton ulosajo klo 23.30. Nuoren aikuisen miehen kuljettama auto oli tullut oikea kylki edellä sivuluisussa vasemmalle kaartuvaan mutkaan. Kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan. Auton perä oli kääntynyt vasemmalle ja luisu jatkunut vasen kylki edellä ulos tieltä ja päin valaisinpylvästä. Kuljettaja loukkaantui kuten myös autossa matkustajana olleet kaksi nuorta. Heidät kuljetettiin Tays:an tarkastettaviksi. Ulosajoa ja siihen johtaneita syitä sekä seurauksia tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisille klo 00.19 tulleen ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli törmätty toisen autoon Tampereen Lahdenperänkadulla sijaitsevan huoltoaseman pihassa. Ennen osumista autolla oli kiihdytelty ja luistateltu pitkin pihaa. Tämän jälkeen törmääjä oli poistunut paikalta. Partio tavoitti kyseisen auton ja sillä liikkuneen seurueen Peltolamminkadulta. Autoa törmäyshetkellä kuljettanutta 1990-luvulla syntynyttä ajo-oikeudetonta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies puhalsi alkometriin 0.93 mg/l:n tuloksen, jonka lisäksi alustava huumetesti näytti positiivista kannabikselle. Hänet vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen päihtymyssäilöön.

Sastamalan Hongistontiellä oli ajettu henkilöautolla ulos tieltä aamuyöllä. Ilmoitus poliisille tuli klo 03.04. Partio tapasi autosta päihtyneen 1980-luvulla syntyneen miehen. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Puhalluskokeen tulos oli 0.30 mg/l. Mies vietiin verikokeisiin.

Lähde: Poliisin tiedote