Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Itä-Uudenmaan poliisi selvittänyt kaksi asuntomurtosarjaa | Poliisiuutinen 7.2.2018

Varkaus

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on ollut tutkittavana kaksi erillistä asuntomurtosarjaa. Niiden esitutkinnat on saatu päätökseen ja syyttäjille on lähetetty iso nippu esitutkintapöytäkirjoja.

Näistä ensimmäisen sarjan esitutkinta pääsi kunnolla käyntiin marraskuun alkupuolella, kun poliisi otti kiinni ja vangitsi yhteensä kahdeksan epäiltyä. Epäillyt ovat Romanian kansalaisia ja he ovat edelleen vangittuina. Tämän sarjan osalta syyttäjälle meni 32 esitutkintapöytäkirjaa. Tapauksia tutkittiin törkeinä varkauksina tai törkeän varkauden yrityksinä, ja ne ovat tapahtuneet 5.10. - 6.11. välisenä aikana. Tutkintaa suoritettiin yhteistyössä Helsingin, Länsi-Uudenmaan ja Hämeen poliisilaitosten kanssa. Tapausten yhteydessä anastettu omaisuus jäi pääosiltaan kateisiin.

Toisen sarjan esitutkinta aloitettiin joulukuun alussa, jolloin poliisi otti kiinni ja vangitsi kolme epäiltyä. Epäillyt ovat Georgian kansalaisia ja he ovat edelleen vangittuina. Tämän sarjan osalta syyttäjälle meni kahdeksan esitutkintapöytäkirjaa nimikkeillä törkeä varkaus tai törkeän varkauden yritys, ja ne ovat tapahtuneet 28.11. - 02.12. välisenä aikana. Näistä yksi tapaus on Hämeestä, loput ovat tapahtuneet Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Myös näiden tapausten yhteydessä anastettu omaisuus jäi pääosin kateisiin.

Lähde: Poliisin tiedote