Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Kun tarvitset poliisin paikalle, soita 112. | Poliisiuutinen 8.2.2018

Varkaus Murto

Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua tai poliisin paikalle, soita hätänumeroon 112. Tällaisia ovat muun muassa tapaukset, joissa on akuutti järjestyshäiriö, rikos on juuri meneillään tai juuri tapahtunut taikka poliisilla on tarve taltioida todisteita rikospaikalta esimerkiksi asuntomurto.

Jos epäilyttää, onko kyseessä hätätilanne vai ei, on aina parempi soittaa hätänumeroon 112 kuin olla soittamatta. Hätätilanteessa on tärkeintä muistaa hätänumero 112 ja soittaa siihen mahdollisimman nopeasti, jotta apu saadaan pikaisesti paikalle.

"Kansalaisten ei pidä arkailla hätänumeroon soittamista silloin, kun he tarvitsevat poliisin paikan päälle. 112 numero on ainoa tapa saada poliisi käymään paikan päällä, oli kyse sitten järjestyshäiriöstä, liikenneonnettomuudesta, todennäköisesti kohta tapahtuvasta rikoksesta tai vaikkapa jo tapahtuneesta asuntomurrosta." ylikomisario Arto Autio.

Hätänumeroon soittamista ei tarvitse pelätä, eikä siihen soittamiseen tarvitse opetella mitään erityistä ohjetta. Hätäkeskuspäivystäjät kysyvät tarvittavat kysymykset ja antavat neuvoja sekä opastavat soittajaa.

Neuvoja ja vihjetietoja kiireettömissä asioissa

Poliisin palvelupäivystysten puoleen voi kääntyä, kun kyseessä ei ole kiireellinen poliisiasia. Palvelupäivystysten yhteystiedot löytyvät poliisi.fi/oulu -sivulta.

Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu antaa neuvoja kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin ja muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin sekä liikennevalvontaan. Neuvoja saa numerosta 0295 419 800 arkisin klo 8 - 16.15.

Kiireettömiä vihjetietoja voi antaa Oulun poliisille soittamalla vihjepuhelimeen puh. 0295 416 194 (puheviestejä vastaanottava automaatti, 24h). Internetissä havaitsemastasi epäilyttävästä aineistosta voi ilmoittaa Nettivinkki -palveluun www.poliisi.fi/nettivinkki

Oulun poliisi on mukana 112-päivän tapahtumissa

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. Vuoden 2018 pääteema on välittäminen.

Varsinainen 112-päivä on laskiaissunnuntaina 11. helmikuuta, mutta tapahtumia järjestetään ympäri Suomea useampina eri päivinä. Oulun poliisi on mukana Kempeleessä, Limingassa, Sotkamossa ja Ylivieskassa järjestettävissä tapahtumissa. Kempeleen tapahtuma on näistä ensimmäisenä perjantaina 9. helmikuuta. Paikalla ovat koulupoliisimme Merja ja Jarkko sekä kalustoesittelyä Pelastuslaitokselta, Poliisilta ja Kiviniemen meripelastuksesta.

  • pe 9.2. klo 9 - 15 OSAO Kempele Lisätietoa
  • la 10.2. klo 10 - 14 Limingassa Lisätietoa
  • su 11.2. klo 11 - 14 Ylivieskan liikuntahallin pihalla os. Närhintie 2
  • ma 12.2. klo 15 - 18 Sotkamon paloasema Lisätietoa
Lähde: Poliisin tiedote