Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Poliisi epäilee: alkoholitölkin anastanut mies yritti huitaista kaupan työntekijää veitsellä Sörnäisissä | Poliisiuutinen 9.2.2018

Mies Uhkaus Varkaus Pahoinpitely

Rikostapauksia Helsingissä, tiedote 9.2.2018

Hätäkeskus antoi torstaina kello 10.22 poliisille kiireellisen tehtävän Sörnäisissä sijaitsevaan kauppaan, jossa asiakas oli ilmoituksen mukaan yrittänyt huitaista työntekijää veitsellä. Kun partio saapui paikalle, tilanne oli rauhoittunut ja asiakasta talutettiin juuri takahuoneeseen.

Partiolle kerrottiin, että myyjä näki, kuinka mies laittoi puolen litran alkoholitölkin housujensa sisälle. Kun työntekijä pyysi miestä ottamaan tölkin pois housuistaan, mies alkoi töniä työntekijää päästäkseen poistumaan kaupasta. Työntekijän mukaan mies otti taskustaan kääntöveitsen ja yritti huitaista häntä veitsellä. Työntekijä sai miehen kädestä otteen ja veitsi lensi lattialle.

Poliisi otti miehen kiinni ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Miehen housuista löytyi anastettu tölkki, joka palautettiin kauppaan.

Asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja näpistyksen yrityksenä, mutta nimikkeet saattavat tarkentua tutkinnan edetessä.

Tapaus 2: Mies uhkasi naapuriaan veitsellä rappukäytävässä Töölössä

Mies ilmoitti torstaina aamukymmenen maissa, että hänen seinänaapurinsa oli käynyt häneen käsiksi ja uhannut häntä veitsellä rappukäytävässä. Naapuri oli myös suusanallisesti uhannut vahingoittaa myöhemmin ilmoittajan perhettä.

Ilmoittajalle ei aiheutunut tilanteessa fyysisiä vammoja. Kun poliisipartio saapui paikalle, rikoksesta epäilty mies seisoi kadulla rappukäytävän edustalla.

Mies uhkasi poliisia väkivallalla. Miehen kaulassa roikkui kaulakorua muistuttavaan tuppeen piilotettuna veitsi. Lisäksi hänen repusta löytyi turvatarkastuksen yhteydessä sorkkarauta.

Poliisi otti miehen kiinni ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan laittomasta uhkauksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, virkamiehen vastustamisesta ja murtovälineen hallussapidosta epäiltynä.

Tapaus 3: Kymmenen mielenosoittajaa poistettiin eduskunnan istuntosalista – asiasta ei ole tehty rikosilmoitusta

Poliisi sai torstaina kello 16.51 tiedon, että eduskunnan salista on poistettu kyselytunnin aikana kymmenkunta mielenosoittajaa.

Poliisipartio tapasi eduskunnan aulassa neljätoista mielenosoittajaa, joiden henkilöllisyydet selvitettiin. Tämän jälkeen henkilöt poistettiin paikalta. Ketään ei otettu kiinni.

– Asiasta ei toistaiseksi ole tehty poliisille tutkintapyyntöä, eikä henkilöiden menettelystä mahdollisesti aiheutuneen häiriön aste ole tarkemmin poliisin tiedossa. Mikäli asiasta tehdään poliisille tutkintapyyntö, tulee erikseen arvioitavaksi, onko asiassa mahdollisesti syytä epäillä esimerkiksi järjestysrikkomusta tai rangaistavaa ilkivaltaa, sanoo rikoskomisario Markku Silen Helsingin poliisilaitokselta.

Lähde: Poliisin tiedote