Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Hämeenlinna'

Liikenteessä törttöilty pitkin Hämettä | Poliisiuutinen 7.2.2016

Onnettomuus Kadonnut henkilö Ilkivalta Huumausaineen käyttörikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Lahti

Lauantaina aamupäivällä keskustan pysäköintitaloon johtavalla ajoväylällä 40-vuotias nainen autoili henkilöautolla päin suljettuna ollutta ajopuomia, joka vääntyi törmäyksessä. Nainen puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mukkulassa lauantaina iltapäivällä kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa Kilpiäistentiellä. 50-vuotiaan naisen kuljettama henkilöauto oli alkanut heittelehtiä ja törmäsi kylki edellä 45-vuotiaan miehen kuljettaman vastaantulevan auton etuosaan. Törmäyksen jälkeen miehen kuljettama auto suistui tieltä ajosuunnassaan oikealle ja törmäsi puuhun. Autot romuttuivat hinauskuntoon. Heittelehtineen auton kuljettaja ja matkustaja saivat lieviä vammoja, mutta puuhun suistuneen auton mieskuljettaja säilyi vammoitta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin. Tapahtuma-aikaan satoi märkää lunta, tie oli jäinen ja urainen. Naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Alkuillasta lauantaina Renkomäessä moottoritiellä oli 25-vuotiaan naisen kuljettama auto suistunut kaiteeseen., mutta päässyt jatkamaan matkaansa. Auto löytyi läheisen huoltoaseman pihalta vaurioituneena etu- ja takaosastaan. Kuljettajana toimineella naisella ei ollut ajokorttia ja hän oli jäänyt kiinni kaksi kertaa kortitta ajosta viimeisen vuoden sisällä. Huumausainepikatestin mukaan hän oli huumeiden vaikutuksen alainen. Naisen seurassa olleet kaksi 25-vuotiasta miestä otettiin kiinni ja tuotiin Lahden poliisiasemalle etsintäkuulutusten takia. Naista epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Uudenmaankadulla lauantaina illalla poliisin huomion kiinnitti henkilöauto, joka ajoi poliisiauton vierestä päin punaista liikennevaloa. Poliisin annettua pysähdysmerkin autoilijalle, tämä ajoi vielä päin toista punaista liikennevaloa ja meinasi suistua tieltä ennen pysähtymistään. Autoa kuljettanut 60-vuotias puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat ja hänet otettiin kiinni asian jatkoselvittelyä varten. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hennalassa lauantai-iltana poliisi tarkasti henkilöauton, jota kuljetti ajokortiton 40-vuotias mies. Mies puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatestin mukaan hän oli käyttänyt huumeita. Mies oli jäänyt kiinni kortitta ajosta neljä kertaa aikaisemmin viimeisen vuoden aikana. Tarkastuksen aikana ilmeni, että auto oli katsastamaton ja käyttökiellossa ja siihen oli kiinnitetty toiseen autoon kuuluvat rekisterikilvet. Verikokeen ja kuulustelun jälkeen mies vapautettiin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kahdesta ajoneuvorikkomuksesta.

Asikkala

Lauantai-iltana olivat 50-vuotias ja 45-vuotias mies lähteneet mökiltä moottorikelkalla Ruotsalaisen jäälle ajelemaan. Kelkka päätyi järven rantaan metsään kumolleen ja molemmat miehet sairaalaan. Kumpikaan miehistä ei käyttänyt kypärää. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja maastoliikennerikkomuksena.

Janakkala

Tervakoskella lauantaina iltapäivällä oli henkilöauto seilannut väärällä kaistalla ja törmännyt liikenteenjakajaan. Tuntomerkkeihin sopiva auto löytyi erään omakotitalon pihalta ja sen 60-vuotias kuljettaja talon sisältä nukkumasta. Mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat, hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Tammela

Somerontiellä lauantai-iltana oli säiliöauton perävaunu luisunut mutkassa tieltä ja kaatanut vetoauton kyljelleen tielle, jossa se tukki liikenteen. Perävaunu päätyi kyljelleen ojaan. Säiliöistä ei päässyt valumaan mitään ulos. Tie oli tapahtumahetkellä sohjoinen. Yhdistelmän kuljettajana toiminutta 25-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hämeenlinna

Keskustassa puolen yön jälkeen sunnuntaiaamuna poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toimineella 25-vuotiaalla miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Hänet oli määrätty viime vuonna ajokieltoon ja hän oli jäänyt kiinni kerran sen jälkeen kortitta ajosta. Huumausainepikatestin mukaan hän oli huumeiden vaikutuksen alainen ja hänestä oli tehty kaksi etsintäkuulutusta. Miehen hallusta löytyi nyrkkirauta, huumausainetta ja autosta anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Matkustaja oli saman ikäinen mies, joka oli määrätty matkustuskieltoon ja hänen olisi pitänyt olla Tampereella. Molemmat miehet otettiin kiinni Hämeenlinnan poliisiasemalle. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, matkustuskiellon rikkomisena ja vaarallisen esineen hallussapitona.

Lähde: Poliisin tiedote