Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Turvallisuuden varmistaminen lauantaiyönä keskustassa ja muutama rikosasia | Poliisiuutinen 7.2.2016

Varkaus Häiriköinti Henkirikos

Helsingin poliisi tehosti toimintaansa Helsingissä pidettävien mielenosoitusten turvaamiseksi. Tilaisuudet etenivät rauhallisesti. Narinkkatorilla järjestetty Rajat kiinni -mielenosoitus oli osallistujamäärältään suurin - se keräsi paikan päälle arviolta 150 mielenosoittajaa. Mielenosoituksesta kolmea häiriköijää kehotettiin poistumaan paikalta ja yksi henkilö otettiin kiinni, kun hän palasi paikalle häiriköimään. Hänet päästettiin kuitenkin vapaaksi mielenosoituksen jälkeen. Poliisille kantautuneiden huhupuheiden ja poliisin tiedustelutietojen mukaan Helsingin keskustaan olisi ollut suunnitteilla jonkinlaista häiriökäyttäytymistä. Poliisi varautui lauantai-illan viettoon tehostetusti ja näkyvästi Helsingin keskustassa. Lauantai-ilta sujui Helsingin keskustassa kuitenkin rauhallisesti

6.2.2016

Murtomiehet tulivat häirityksi Vuosaarelaisessa kerrostalossa. Asukas oli havahtunut kerrostalon takaovelta kuuluviin ääniin ja mennyt tarkastamaan tilannetta. Miehet olivat siirtyneet talon etuovelle ja olivat käsittelemässä etuoven lukkoa kun talon asukas meni kysymään miesten aikeita. Miehet käyttäytyivät uhkaavasti mutta poistuivat paikalta. Ovessa oli havaittavissa murtojäljet.

Poliisikoiran jäljittämänä miehet löytyivät pysäköidystä autosta ja heidät saatiin poliisin haltuun. Heitä epäillään törkeän varkauden yrityksestä.

6.2.2016

Vanhusten perässä asuntoihin mennyt ja omaisuutta anastanut mies saatiin kiinni Helsingissä.

Tapausten rikostutkinta on keskitetty Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle, josta hoidetaan tiedottaminen jatkossa.

6.2.2016

Poliisi tutkii Hopeatiellä kerrostaloasunnossa tapahtunutta väkivaltarikosta. Tällä hetkellä rikosnimikkeenä on tapon yritys ja poliisilla on kiinniotettuna kuusi henkilöä. Uhri on sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakaa. Tapahtumasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 8.2.2016 iltapäivällä tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopfin toimesta.

.

Lähde: Poliisin tiedote