Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Kähmijästä kaivataan havaintoja Joensuussa | Poliisiuutinen 7.2.2016

Onnettomuus Maahanmuuttaja Varkaus Rattijuopumus

Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus lauantaina yöllä 23.57 aikaan , että ulkomaalainen mies oli syleillyt 18-vuotiasta naista takaapäin K-market Aittarannan lähettyvillä Joensuussa.

Kähminnän kohteeksi joutunut kertoi poliisille, että hän oli kävellyt Penttilänkatua ja ulkomaalainen englantia puhuva mies oli alkanut jutella hänelle. Nainen oli vastailllut miehen kysymyksiin ja lähtenyt sitten kävelemään kotiinsa, jolloin mies oli ottanut naisen syleilyyn takaapäin, mutta nainen oli päässyt tilanteesta pois ja jatkanut matkaansa. Mies oli kuitenkin jatkanut sauraamista ja tarrannut uudelleen kiinni takaapäin. Nainen oli päässyt uudelleen tilanteesta pois ja onnistunut juoksemaan karkuun. Miehen tuntomerkit: n. 170 cm pitkä, normaali vartaloinen, tumma iho, puhui englantia, n. 40-vuotias, tummat vaatteet, musta toppatakki ja pipo, huppu päässä.

Havainnoista voi ilmoittaa tutkijalle numeroon 0295 4564 61 tai poliisin päivystykseen 0295 4153 20.

Hälytyskeskukseen oli tullut toinen ilmoitus seuraamisesta lauantaina 15.50 aikaan Joensuun Mutalassa. 21-vuotias nainen oli tullut polkupyörällä osoitteeseen Toukolantie 2 ja laittaessaan pyöräänsä lukkoon oli häneen tarttunut takaapäin kiinni tuntematon mies. Mies oli huutanut ja repinut naiselta käsilaukkua. Käsilaukun hihna oli katkennut, jolloin laukun sisältö oli levinnut pitkin pihamaata, jonka jälkeen mies oli poistunut paikalta polkupyörällään Jukolankadun suuntaan.

Miehen tuntomerkit:: Yllä Kelta/musta työtakki sekä mahdollisesti maastokuviolliset housut. Päässä musta pipo. Mies oli liikkunut vanhalla huonokuntoisella polkupyörällä väritys tumma/musta. Mies noin 20-30 vuotias.

Myös tästä kaivataan kansalaisilta havaintoja yllä oleviin numeroihin klo 08-16.

Kiteeläisen 30-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantaina 14.00 aikaan Kiteellä vt6:lla. Mies ajoi henkilöautolla poliisin pysätyksen läpi ja pakeni. Poliisipartio oli mitannut autolle nopeuden 104 km/h, alueella nopeusrajoitus 80 km/h.Poliisipartio oli kytkenyt poliisiautoon hälytysvalot ja pysäytysvalot ja lisäksi poliisi oli näyttänyt pysäytysmerkkiä kädellä. Tässä vaiheessa auto oli ollut vielä useiden satojen metrien päässä. Henkilöauto oli jatkanut kuitenkin suoraan päin tiellä seisovaa poliisia kovalla nopeudella äänimerkki pohjassa. Poliisi oli havainnut, ettei autolla ollut aikomustakaan pysähtyä ja poliisi oli hypännyt i auton edestä poliisiautoon. Partio lähti välittömästi henkilöauton perään, joka kiihdytti vauhtiaan. Partio menetti lähes näköyhteyden henkilöautoon ja huomasi sen kääntyneen Tasapääntielle. Partio menetti näköyhteyden henkilautoon, mutta sai varmuuden henkilöauton olevan jossain alueella sivullisen kertoman perusteella. Auto löytyikin ojasta Tasapääntie 57 kohdalla ja auton luona oli hyvin sekava mieshenkilö.i. Mies puhalsi nollat, mutta huumetesti näytti positiivista amfetamiinille. Ajoneuvo oli määräaikaiskatsastamaton ja ajoneuvosta poistettiin rekisterikilvet.

Enolainen 40-vuotias mies oli myymälävarkaissa Joensuun Prismassa eilen 19.14 aikaan. Mies oli kätkenyt takin sisälle ja taskuihinsa Acer Aspire -merkkisen tietokoneen, Philips 9000 -merkkisen hiustenleikkuukoneen, oven kahvan ja Snow Fox -mekkiset sormikkaat. Tämän jälkeen mies oli poistunut kaupasta kassojen ohi maksamatta tuotteita. Vartija oli ottanut miehen kiinni kassalinjojen jälkeen. Anastettujen tuotteiden arvo yhteensä 524,85 euroa.

Iiksenvaaralla Ilomantsintiellä oli sattunut hirvikolari yöllä 02.10 aikaan. Ei henkilövahinkoja. 32-vuotias mies oli kuljettanut henkilöautoa Joensuun suunnasta kun oikealta oli tielle tullut hirvi ja auton vasen kulma oli osunut hirveen. Hirvi oli raahautunut tienoheen ja poliisi oli lopettanut hirven kärsimykset.

Lähde: Poliisin tiedote