Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Espoo'

Asuntomurtosarja Itä-Espoossa | Poliisiuutinen 20.2.2018

Maahanmuuttaja Varkaus

Pohjois-Tapiolassa, Laajalahdessa ja Friisinmäessä on helmikuun aikana tapahtunut tähän mennessä seitsemän asuntomurtoa, joiden voidaan alustavan esitutkinnan mukaan katsoa muodostavan saman tekijän tai tekijäryhmän aiheuttaman rikoskokonaisuuden. Rikosten kohteena ovat olleet pari- ja rivitalot sekä omakotitalot. Osa rikoksista on täsmentynyt tapahtuneen päivän ja illan aikana. Anastettu omaisuus on ollut pienikokoista ja mahdollisimman arvokasta, pääasiassa koruja, kelloja yms.

Rikoksentekijöistä ja heidän asuinpaikastaan ei toistaiseksi ole tietoa. Huomioiden anastetun omaisuuden pieni koko, ei voida pois sulkea, että epäillyt olisivat liikkeellä jalan tai julkisilla kulkuvälineillä. Toisaalta rikossarjan rikoksia ei muualla Espoossa ole toistaiseksi tapahtunut, jonka vuoksi on mahdollista, että epäillyillä olisi rikospaikkojen läheisyydessä jokin tilapäinen oleskelupaikka. Poliisin muista vastaavankaltaisista ja aiemmista rikoskokonaisuuksista on tähän mennessä muodostunut ensisijainen tutkintalinja, että rikoksentekijät olisivat ulkomaalaisia.

Rikossarjan mahdollisen jatkumisen estämiseksi sekä rikosten selvittämiseksi pyydämme kansalaisilta havaintotietoja, jromaisuus.espoo@poliisi.fi. Akuuteissa ja selkeästi rikokseen liittyvistä havainnoista välitön yhteys hätäkeskukseen 112.

Havaintotietoja on tarpeellista suunnata alueella liikkuviin henkilöihin ja ajoneuvoihin, jotka ns. katukuvaan eivät näyttäisi kuuluvan.

Lähde: Poliisin tiedote