Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Jyväskylä'

Luistattelijoita ja lapiomiehiä | Poliisiuutinen 6.3.2018

Onnettomuus Mies Huumausainerikos Rattijuopumus

Maanantai-illan tapahtumia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueelta:

Pälkäneellä Lahdentien ja Kankaanmaantien risteyksessä tapahtui klo 16.50 kahden henkilöautoilijan välinen peräänajokolari. 1950-luvulla syntynyt mies oli ajanut Pälkäneen suunnasta Kangasalan suuntaan tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Kankaanmaantielle. Mies oli ryhmittynyt kaistansa vasempaan reunaan, muttei päässyt kääntymään vastaantulevan liikenteen vuoksi. Tässä yhteydessä takaa tullut 1970-luvulla syntynyt mies törmäsi henkilöautollaan kääntymistä odottaneen henkilöauton perään. Molemmat kuljettajat vietiin ambulanssilla jatkotarkastuksiin. Kolaria tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Hätäkeskukseen klo 17.43 tulleen ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli törmätty valaisinpylvääseen Jyväskylässä Piippukadun ja Blomstedtinkadun risteyksessä. Henkilöautolla oli törmäyksen jälkeen poistuttu paikalta. Valaisinpylväs oli mennyt poikki. Ajoneuvo löydettiin Mattilanpellon alueelta ja kuljettajaksi epäilty mies läheisestä yksityisasunnosta. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja tämän jälkeen poliisiasemalle. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio pysäytti Lempääläntiellä Valkeakoskella klo 18.35 liikennetarkastusta varten henkilöauton, jonka takavalon umpio oli rikki. Kuljettajana toiminut 1950-luvulla syntynyt mies oli päihtynyt. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.43 mg/l:n lukemat, joten ajelua tutkitaan rattijuopumuksena. Mies määrättiin ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa jäi poliisin haltuun.

Nelikymppinen mies kuljetti kuitupuulastissa ollutta täysperävaunuyhdistelmää Lempäälässä Tamperetta kohti klo 19.33. Kuljun liittymän kohdalla yhdistelmän kuorma osui sillan tukirakenteisiin. Osuman seurauksena perävaunun viimeisestä nipusta petti sidonta ja päällimmäiset kuitupuut putosivat kuormasta. Yhteensä 6 muuta ajoneuvoa törmäsi tielle pudonneisiin kuitupuihin. Ajoneuvot vaurioituivat, mutta henkilövahinkoja ei syntynyt. Tapahtumia tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisipartio tarkasti Tampereella Hakametsän jäähallin parkkipaikalla klo 21.21 henkilöauton, jonka kuljettaja luistatteli autonsa perää tyhjällä parkkialueella. Kuljettajaksi osoittautunut n. parikymppinen mies puhalsi alkometriin 0.26 mg/l:n tuloksen, joten häntä epäillään rattijuopumuksesta. Mies viettiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon. Hänen ajokorttinsa jäi poliisin haltuun.

Valkeakosken Pispantallinkadulla pysäytettiin klo 00.30 liikennetarkastukseen henkilöauto, jossa ei ollut edessä lainkaan rekisterikilpeä. Auto osoittautui katsastamattomaksi ja n. kolmekymppinen mieskuljettaja ajo-oikeudettomaksi. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli kuljettajalle 13. kerta vuoden sisään.

Poliisille tuli klo 01.23 ilmoitus, jonka mukaan Jyväskylän Keskussairaalantiellä sijaitsevan Kyllön apteekin edustalla on mieshenkilö rautalapion kanssa ja apteekkiin ollaan mahdollisesti murtautumassa. Poliisipartio meni paikalle ja otti apteekin edustalta kiinni 23-vuotiaan päihtyneen miehen. Hän osoittautui myös etsintäkuulutetuksi. Mies oli liikkeellä henkilöautolla, joka oli käynnissä apteekin edustalla. Autossa etupenkillä matkustajana istui kolmekymppinen mies. Auton sisätiloista löytyi runsaasti tavaraa, jonka alkuperää ei saatu luotettavasti selvitettyä. Molemmat miehet otettiin kiinni varkauden yrityksestä epäiltyinä. Nuorempaa miestä epäillään lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Hänet käytettiin verikokeissa.

Lähde: Poliisin tiedote