Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Kahden henkilöauton kolari Liperissä | Poliisiuutinen 20.3.2018

Onnettomuus Mies Huumausainerikos Rattijuopumus

Henkilöautot olivat kolaroineet Liperin Vaiviossa, Vaiviontiellä maanantaina kello 16.15. Molempien autojen kuljettajat olivat loukkaantuneet lievähkösti. Toinen osallinen oli ajanut Vaiviontietä Vaivion suuntaan ja oli jarruttanut voimakkaasti väistäessään tien reunassa kävellyttä jalankulkijaa sekä väistänyt vasemmalle vastaantulevien kaistan puolelle. Samaan aikaan kyseistä mäenharjannetta oli vastakkaisesta suunnasta ajanut toinen osallinen. Ajoneuvot olivat törmänneet ja Vaivion suuntaan ajanut henkilöauto oli vaurioitunut etuosastaan ja vastakkaisesta suunnasta ajanut henkilöauto oli vaurioitunut vasemmasta etukulmastaan. Vaivion suuntaan ajaneessa henkilöautossa oli ollut matkustajina kaksi lasta; he eivät olleet loukkaantuneet. Ambulanssimiehistö oli tarkastanut tapahtumapaikalla kaikki osalliset.

Joensuulaisen 21-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla ja huumausaineen käyttörikokseen maanantaina kello 20 Joensuun keskustassa, Koulukadulla. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 1,88 promillea ja huumausainepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen huumausaineelle. Poliisipartio oli pysäyttänyt miehen kuljettaman henkilöauton normaalissa liikennevalvontatarkastuksessa. Tapahtuma-aikaan oli ollut kohtaisen vilkas auto- ja jalankulkuliikenne sekä ajoradat olivat olleet liukkaita.

Poliisin partioidessa Joensuu Rantakylän maanantaiyössä kello 23.20, oli poliisia ajanut vastaan henkilöauto Utrantiellä . Partio oli päättänyt pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten. Henkilöauto oli pysähtynyt poliisin merkistä Mäkitielle Siihtalaan. Henkilöautoa oli kuljettanut 20-vuotias joensuulainen mies. Kuljettajalle tehdyssä puhalluskokeessa poliisin alkometri oli antanut kuljettajalle lukemat 0,93 promillea. Tämän lisäksi kuljettajalta oli puuttunut ajokortti. Näin ollen kuljettajaa epäilläänkin nyt rattijuopumuksesta, sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tiistai aamuyöstä kello neljän jälkeen, Hirventiellä Joensuun Niinivaaralla, poliisi oli pysäyttänyt henkilöauton tarkastusta varten. Tarkastuksessa oli ilmennyt, että henkilöautoa oli kuljettanut 30-vuotias joensuulainen mies. Mies oli puhaltanut poliisin alkometriin nollalukemat. Miehelle oli kuitenkin päätetty vielä suorittaa huumepikatesti. Testin tulos oli ollut positiivinen kahdelle eri huumausaineelle. Kuljettaja oli jo aikaisemmin määrätty ajokieltoon. Näin ollen tämä oli ollut hänen kahdeksastoista kerta, kun hän oli kuljettanut kulkuneuvoa oikeudetta. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Lähde: Poliisin tiedote