Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Espoo'

Poliisi selvitti alaikäisten Tapiolassa ja Iso Omenassa tekemät ryöstöt | Poliisiuutinen 21.3.2018

Alaikäinen

Espoon poliisiaseman A-ryhmän tutkijat selvittivät omien tutkimustensa perusteella tämän vuoden tammikuussa Tapiolassa ja Iso Omenassa tehdyt ryöstöt. Tutkinnanjohtaja Petri Launiaisen mukaan esitutkinnassa selvisi, että viidestä 11-13 -vuotiaasta pojasta koostuva porukka oli 14.1.2018 tullut metrolla Tapiolaan. Heikintorin edustalla porukka oli tavannut muita nuoria. Porukassa ollut 12 -vuotias poika oli uhannut 13- ja 15 -vuotiasta poikaa väkivallalla ja nyrkkiraudalla. 12 -vuotias oli käynyt uhrien taskut läpi ja vienyt 15 -vuotiaalta alle 10 euroa rahaa.

Uhrit olivat hakeneet paikalle Heikintorin vartijan ja tekijä oli kavereineen juossut karkuun.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan samat pojat olivat menneet Tapiolasta metrolla Iso Omenaan, jossa he olivat tavanneet toisen nuorisoporukan. Sama 12 -vuotias oli uhannut toisessa seurueessa ollut poikaa väkivallalla ja vienyt hänen taskustaan kolikoita.

Tutkijat saivat selvitettyä näiden tekojen lisäksi aiemmin Tapiolan Heikintorilla tapahtuneen varkauden, jossa sama 12 -vuotias poika vei R-kioskissa rahapeliä pelanneen naisen voittorahat pelikoneen kaukalosta.

Samojen nuorten on aiemminkin epäilty syyllistyneen vastaavanlaisiin tekoihin.

Koska epäilty on alle 15 -vuotias, hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Hänet ja muut nuoret on puhutettu poliisin ja sosiaaliviranomaisten toimesta.

Lähde: Poliisin tiedote