Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Jyväskylä'

Sisä-Suomen aamupäivätiedote | Poliisiuutinen 22.3.2018

Mies Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Vahingonteko

Poliisipartio oli partioimassa keskiviikkona klo 16.30 aikaan Äänekoskella Suolahden keskustassa, kun heitä vastaan tuli ajoneuvo jolle päätettiin suorittaa tarkastus. Auton kuljettajaksi selvisi hieman alle 30-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumusta osoittavan lukeman. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka myös osoitti rattijuopumuslukemaa. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Poliisin liikenneyksikön partio suoritti liikenteen valvontaa Sastamalan Äetsässä tiellä numero 44 keskiviikkona klo 17.14, kun Kiikoisten suunnasta tullut henkilöauto päätettiin pysäyttää tarkastusta varten. Autoa kuljetti hieman yli 50-vuotias mies, jolle alkometri näytti törkeää rattijuopumusta. Selvisi myös, että kuljettajalla ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta ja hänellä oli vuoden sisään kolme aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. Miehelle suoritettu tarkkuusalkometrikoe osoitti myös törkeää rattijuopumusta. Mies kuulusteltiin epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Keskiviikkona klo 18.05 liikenneyksikön partio havaitsi Orivedellä kantatie 58:lla Mänttä-Vilppulan suuntaan hieman ylinopeutta ajavan henkilöauton ja päätti pysäyttää kyseisen auton. Poliisipartion kääntyessä auton perään tämä kiihdytti vauhtiaan ja autolle mitattiin keskinopeusmittarilla nopeudeksi 120 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Auton kuljettajaksi selvisi hieman alle 30-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänellä oli 12 aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden aikana. Kuljettajalle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista ja hänet vietiin verikokeeseen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona klo 20.15 poliisipartioiden tarkkailuun ajoneuvon, jonka poliisipartio tapasi Ysitiellä, muutaman kilometrin päästä Korpilahdelta Jyväskylään klo 20.40 aikaan. Auton mieskuljettaja oli toistaiseksi voimassaolevassa ajokiellossa ja hänelle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista. Kuljettaja vietiin verikokeisiin ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Tampereella Hämeenpuistossa kerrostalon rapun alaoven lasi rikottiin toistaiseksi tuntemattoman henkilön toimesta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Poliisipartio tarkasti rapun, mikä oli tyhjä ihmisistä. Rapun alaovessa olevasta kahdesta lasista ylempi oli rikottu. Paikalla suoritettiin teknistä tutkintaa ja tapahtunutta tutkitaan vahingontekona.

Nelikymppinen mies anasti siideritölkkejä Jyväskylän Yliopistonkadulla sijaitsevasta kaupasta torstaiaamuna klo 7.10. Kaupan henkilökunta otti miehen kiinni kassalinjojen jälkeen. Tämä kerta mukaan lukien mies on ollut vuoden aikana anastusrikoksesta epäiltynä yhteensä 33 kertaa.

Lähde: Poliisin tiedote