Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Miehen epäillään puukottaneen naisystäväänsä kaulaan Myllypurossa – vangittiin todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä | Poliisiuutinen 23.3.2018

Mies Henkirikos Pahoinpitely

Poliisi epäilee, että mies puukotti tiistaina naista hengenvaarallisesti kaulaan yksityisasunnossa Myllypurossa. Helsingin käräjäoikeus vangitsi perjantaina miehen todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä.

Sekä rikoksesta epäilty että uhri olivat tapahtumahetkellä päihtyneitä. Molemmat ovat syntyneet 1970-luvulla.

– Kyseessä on lähisuhdeväkivaltatapaus. Uhrin vammat ovat vakavat, ja hän on poliisin tiedon mukaan edelleen sairaalahoidossa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi on tutkinut viimeisen puolen vuoden aikana myös kolmea muuta väkivaltatapausta, joissa on samat rikoksesta epäilty ja asianomistaja. Aiemmissa tapauksissa rikosnimikkeet ovat olleet törkeä pahoinpitely, pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Poliisilla ei ole esitutkinnan tässä vaiheessa asiasta muuta tiedotettavaa.

Poliisi tarjoaa apua väkivaltakierteen katkaisemiseksi

Poliisi ohjaa lähisuhdeväkivallan uhrit ja rikoksista epäillyt hakemaan apua.

– Teemme tiivistä yhteistyötä muun muassa Rikosuhripäivystyksen, Pääkaupungin turvakodit ry:n lähisuhdeväkivaltatyön yksikön ja Maria Akatemian kanssa. Mikäli väkivaltatilanteisiin liittyvät päihteet, suosittelemme osapuolille päihdepalveluiden piiriin hakeutumista, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo kertoo.

– Poliisin tavoite on epäillyn rikoksen selvittämisen lisäksi väkivaltakierteen katkaiseminen. Aina tässä ei kuitenkaan onnistuta. Varsinkin lähisuhdeväkivaltatapauksissa osapuolten tahto ottaa apua vastaan on ensiarvoisen tärkeää, Vuorisalo jatkaa.

Läheisten ja sivullisten näkökulmasta paras tapa perheväkivallan pysäyttämiseen on siihen puuttuminen. Akuuteissa tilanteissa poliisiin saa yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Väkivallasta ilmoittaminen voi olla kirjaimellisesti elintärkeä teko.

Lähde: Poliisin tiedote