Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Koti-Ideaan ja entiseen Huonekaluliike Vepsäläiseen liittyvän rikostutkinnan | Poliisiuutinen 8.2.2016

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että Koti-Idea Oy:n ja Suomen Koti-Idea Oy:n välisessä liiketoimintakaupassa on luovutettu tammikuussa 2009 vaihto-omaisuutta alihintaan ostajalle. Lisäksi vaihto-omaisuuden inventointi on tehty kaupan jälkeen niin, että kahden päivän myynti on jäänyt kokonaan ostajan eli Suomen Koti-Idea Oy:n hyväksi. Kaupan jälkeen myyjä on asetettu konkurssiin. Konkurssipesä on ilmoittanut vahingon määräksi n. 4,6 milj. euroa.

Tapahtumia on tutkittu törkeänä velallisen epärehellisyytenä. Esitutkinnassa on myös tutkittu Koti-Idea Oy:n tilinpäätökseen liittyviä epäselvyyksiä, joiden perusteella kirjanpidosta vastuussa olevia henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Saman juttukokonaisuuden yhteydessä on myös syytä epäillä Päijät-Hämeen Laskenta Oy:n eli entisen Huonekaluliike Vepsäläisen vastuuhenkilöiden syyllistyneen törkeään velallisen epärehellisyyteen. Päijät-Hämeen Laskenta Oy:n omaisuutta epäillään lahjoitetun tai muuten luovutetun ilman hyväksyttävää syytä. Päijät-Hämeen Laskenta Oy:n velvoitteita on myös perusteettomasti lisätty ja näin ollen pahennettu oleellisesti yrityksen maksukyvyttömyyttä. Päijät-Hämeen Laskenta Oy asetettiin konkurssiin kesäkuussa 2009.

Juttukokonaisuus on siirretty syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Lähde: Poliisin tiedote