Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Hämeenlinna'

Aggressiivinen etsintäkuulutettu paini poliisipartion kanssa Hämeenlinnassa | Poliisiuutinen 27.3.2018

Mies Huumausainerikos Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus

Hämeen poliisilla oli rauhallinen vuorokausi tehtävämäärien osalta. Kanta- ja Päijät-Hämeessä oli vuorokaudessa yhteensä 154 tehtävää. Päihtyneitä tuotiin säilöihin Hämeenlinnaan ja Lahteen muutamia.

Ajokiellossa ollut mies ajoi ylinopeutta pakettiautollaan Orimattilassa. Huumetestikin näytti positiivista amfetamiinille. Miestä epäillään kulkuneuvonkuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies riehui sekavana Lahdessa iltapäivällä maanantaina. Päihtynyt mies rikkoi kerrostalon ulko-oven lasin ja pääsi yhteen rapun asunnoista. Poliisipartio tapasi miehen asunnon makuuhuoneesta. Mies ei ollut yhteistyöhaluinen poliisin kanssa, vaan alkoi vastustella asunnosta poistoa ja hänet jouduttiin kaatamaan lattialle ja hänelle laitettiin käsi- ja jalkaraudat. Sekava mies jatkoi riehumistaan Lahden poliisiasemalla säilöönpanon yhteydessä, mutta aamulla hän oli jo rauhoittunut. Miestä epäillään vahingonteosta ja virkamiehen vastustamisesta.

Ajokortiton mies kuljetti ajoneuvoaan amfetamiinin vaikutuksen alaisena Kärkölässä. Miehen ajoneuvosta löytyi huumausaineita. Miestä epäillään kulkuneuvonkuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä huumausainerikoksesta.

Poliisipartio tavoitteli etsintäkuulutettua miestä käräjäoikeuteen Hämeenlinnassa. Mies ei halunnut päästää poliisipartiota asuntoonsa ja ryntäsi partiota vastaan nyrkit pystyssä. Poliisipartio käytti oc-kaasusumutinta mieheen ja sai kaadettua hänet lattialle. Mies jatkoi riehuntaa ja virkatoimen estelyä edelleen. Seuraavaksi painin tiimellyksessä poliisipartio käytti etälamautinta. Sähkön ja paikalle saapuneen toisen poliisipartion avulla miehelle saatiin laitettua käsiraudat. Aggressiivinen käyttäytynyt mies vietiin Hämeenlinnan poliisiaseman säilöön rauhoittumaan. Mies ja kaksi konstaapelia luokkaantuivat useamman minuutin painissa lievästi.

Lähde: Poliisin tiedote