Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 28.3.2018 | Poliisiuutinen 28.3.2018

Onnettomuus Mies Varkaus Rattijuopumus

Vantaalla katuva näpistelijä, kirveen kanssa heiluja Korson junaseisakkeella ja humaltunut henkilöauton kuljettaja

Vantaan alue

Näpistys

Vantaa, Louhela, 26.3.2018

Paikkakuntalainen kolmikymppinen mies marssi Vantaan poliisilaitokselle heti aamusta tiistaina ja tunnusti anastaneensa edellisenä iltana Louhelan R-kioskilta yhden 12 pullon pahvipakkauksen olutta sekä tupakka-askin. Mieheltä itseltään oli aikaisemmin anastettu lompakko, minkä vuoksi hänellä ei ollut ollut rahaa maksaa tuotteita. Mies kertoi, että lompakkovarkaus oli harmittanut häntä niin pahasti, että hän oli päätynyt näpistämään itselleen olutta ja savukkeita lohdutukseksi.

Laiton uhkaus ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen

Vantaa, Korsonpolku, 27.3.2018 klo 21:05

Liikenneviraston turvavalvomosta oli kiinnitetty huomiota Korson seisakkeella oleskelleeseen epäilyttävän näköiseen mieheen, jonka kassista näytti pilkottavan kirveen tai vastaavan työkalun varsi. Paikalle lähetettiin järjestyksenvalvojia tarkistamaan tilannetta. Mies hermostui järjestyksenvalvojien puhuttaessa häntä, otti kassistaan kirveen ja alkoi uhitella sillä.

Mies ei totellut järjestyksenvalvojia näiden käskyttäessä miestä luopumaan kirveestä. Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään tilanteessa pippurisumutetta miehen taltuttamiseen ja laittamaan hänelle käsiraudat.

Paikalle tulleelle poliisipartiolle 1994 syntynyt mies kertoi, että hänellä ei ole mitään käsitystä siitä, mistä hän on tulossa tai mihin hän on menossa tai miksi järjestyksenvalvojat ovat kaasuttaneet häntä pippurisumutteella. Mies otettiin kiinni ja poliisi tutkii tapahtunutta.

Törkeä rattijuopumus

Vantaa, Karhunkierros, 27.3.2018 klo 20:45

Vantaalla tiistai-iltana sivullinen oli ilmoittanut hätäkeskuksen kautta poliisille henkilöstä, jonka epäili kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Todistaja oli nähnyt, miten parkkihallin katolla mies oli ensin pysäköinyt autonsa, noussut sieltä ylös, mutta sitten päättänyt vielä siirtää ajoneuvoa. Auton siirtäminen ei onnistunut ongelmitta, vaan mies oli törmännyt vastapäätä pysäköitynä olleen henkilöauton perään. Mies oli myös näyttänyt päihtyneeltä, joten sivullinen oli soittanut asiasta hätäkeskukseen.

Poliisipartio saapui paikalle juuri, kun kyseinen keski-ikäinen mies oli noussut ylös kuljettamastaan autosta. Hänelle tehdyn seulonta-alkometrin tulos oli 1,09 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin humalatilan tutkimuksiin ja verikokeisiin. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Lähde: Poliisin tiedote