Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Korunvaihtohuijareita liikkeellä Helsingissä | Poliisiuutinen 31.3.2018

Mies Nainen Varkaus

Torstaina 29. maaliskuuta lähes 90-vuotiaalta naiselta anastettiin kaulalta koru Helsingin Myllypurossa. Nainen oli ollut rollaattorin avulla päivälenkillä Tuulimyllyntiellä, kun hänen viereensä oli pysähtynyt henkilöauto, josta apukuljettajan puolelta oli noussut mustaihoinen, noin 20-30 -vuotias, hoikka mies ja kysynyt englanniksi tietä sairaalaan.

Mies oli tullut naisen lähelle ja yllättäen kiinnittänyt naisen kaulaan ketjun. Mies oli toiminut naisen etupuolella ja nainen oli saanut kertaalleen hätyytettyä miestä kauemmaksi sanoen, ettei tarvitse mitään. Miehen mentyä takaisin autoon, nainen havaitsi, että hänen 80-vuotis lahjakoru oli kadonnut ja tilalle tullut kullanvärinen rihkamakoru.

Tämän tyyppinen rikosilmiö on jokavuotinen riesa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Korunvaihtovarkaat ilmestyvät katukuvaan keväisin ja valitsevat uhreikseen vanhuksia. Yleensä uhreja lähestytään jollakin tekosyyllä kellon tai matkaohjeiden kysymiseksi ja samalla tarjotaan hyvin aggressiivisesti esimerkiksi kaulakorua. Tässä yhteydessä aito koru anastetaan ja tilalle laitetaan rihkamakoru.

Lähde: Poliisin tiedote