Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Hämeenlinna'

Häiriökäyttäytymistä Lahden keskustassa | Poliisiuutinen 1.4.2018

Mies

Hämeen poliisilla oli Päijät-Hämeessä kiireinen pääsiäislauantaiyö, tehtäviä kertyi yövuorossa (19-07) 120. Kanta-Hämeessä oli rauhallisempaa, tehtäviä kertyi yön aikana 73. Päihtyneitä tuotiin säilöihin Lahteen reilu kymmenkunta henkilöä ja Hämeenlinnaan puolen kymmentä henkilöä. Poliisipartiota työllistivät useat tappelunujakat ja päihtyneet sekä aggressiiviset henkilöt varsinkin Lahden keskustassa.

Lahden pääpoliisiasemalle tuotiin alkuillasta päihtynyt keski-ikäinen mies. Hetken kuluttua vartija havaitsi hajusta ja valvontakameroista, että putkatila on täynnä mustaa savua. Mies ja muissa säilöissä olleet henkilöt evakuoitiin ulos laitoksen sisäpihalle. Pelastuslaitos saapui sammuttamaan säilössä palaneen patjan. Sammutustöiden ja tuuletuksen jälkeen asiakkaat tuotiin takaisin säilöihin ja palanut säilö eristettiin/poistettiin käytöstä. Valvontakamerasta selvisi jälkikäteen, että mies oli salakuljettanut säilöön tulentekovälineet, riisui alushousunsa ja sen jälkeen sytytti ne ja sai palavilla housuillaan sellissä olevan patjan tuleen. Muovipinnoiteinen patja syttyi palamaan ja pian säilö oli täysin mustan savun peitossa. Kukaan ei saanut pahempia vammoja tapahtuneesta.

Ajo-oikeudeton mies kuljetti henkilöautoa päihtyneenä Lahdessa. Hän puhalsi myöhemmin Lahden pääpoliisiasemalla tarkkuusalkometriin 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Kyydissä miehellä oli ajoneuvon omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta päihtyneelle.

Lähde: Poliisin tiedote