Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Nopeudet maltillisia VT4:llä, Kainuussa ja Koillismaalla, tiellä sekä maastossa | Poliisiuutinen 3.4.2018

Rattijuopumus

Oulun poliisilaitos valvoi pääsiäisen liikennettä VT4:llä sekä Kainuussa ja Koillismaalla. Yleiskuva liikenteestä muodostui positiiviseksi. Autoletkoja muodostui sekä meno- ja paluuliikenteen osalta, mutta nopeudet pysyivät maltillisina -hyvästä kelistä huolimatta. Myös turvavälit pysyivät kohtuullisen hyvinä edellä ajaneeseen. Paluuliikenne oli huomattavasti vähäisempää kuin menoliikenne. Säätiedotus oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä ja paluuliikenne jakautui molemmille pääsiäispäiville.

VT4:llä liikenne oli odotetusti vilkasta pääsiäisen meno- ja paluuliikenteen osalta. Paluuliikenne saatiin Oulun seudulla ajaa upeassa kevätsäässä, jossa käyttäydyttiin pääsääntöisesti hyvin. Joitain kiireisiä mahtui kuitenkin joukkoon, ja parillekymmenelle jouduttiin kirjoittamaan sakko ylinopeudesta. Valitettavasti mukaan mahtui myös yksi liikenneturvallisuutta vaarantava vakava piittaamattomuus, mistä syystä kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Kyse oli kuorma-autosta sekä siihen kytketystä jarrullisesta perävaunusta, jota hinattiin edessä olevalla pakettiautolla sidontaliinan avulla. Tavattaessa kyseiselle yhdistelmälle mitattiin nopeutta 82 km/h.

Kainuussa oli liikkeellä automaattivalvonta-auto koko pääsiäisen ajan. Valvontapisteet ohitti tuona aikana 3900 ajoneuvoa, joiden kuljettajista 597 kuvautti itsensä. Onneksi kuitenkin valtaosalle lienee tulossa rikesakko tai huomautus ylinopeudesta, sillä suuria ylityksiä oli vain muutama.

Koillismaalla poliisi keskittyi erityisesti rattijuopumusvalvontaan sekä tiellä että maastossa. Puhallutuksia suoritettiin yhteensä 864 kpl, joista 362 puhallutusta kohdistui moottorikelkkailijoihin. Näistä kolmea kelkkailijaa epäillään rattijuopumuksesta. Lisäksi jouduttiin puuttumaan 19 kelkkailijan osalta ylinopeuteen tai suojakypärään liittyviin rikkomuksiin.

Maastovalvontaa suoritettiin myös Sotkamo-Vuokatti alueella mahtavan aurinkoisessa kelissä ensimmäisenä pääsiäispäivänä. Kelkkailijatkin olivat löytäneet paanalle ja tarkastuksia tehtiin 47 kpl. Poliisilla ei ollut huomautettavaa kelkkailijoiden toimintaan liittyen, mikä on positiivinen asia.

Lähde: Poliisin tiedote