Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Kiuruvesi'

Susi poistettiin poliisin päätöksellä 7.2.2016 Kiuruveden Lahnaisilla | Poliisiuutinen 8.2.2016

Onnettomuus

Susi poistettiin poliisin päätöksellä 7.2.2016 Kiuruveden Lahnaisilla

Itä-Suomen poliisi teki 19.1.2016 suden poistopäätöksen, koska susi joutui eläinonnettomuuteen Kiuruveden keskustassa 19.1.2016. Auto tuolloin törmäsi eläimeen seurauksella, että auton muovipuskuri vaurioitui. Tuon tapahtuman jälkeen eläintä yritettiin poistaa kolmena peräkkäisenä päivänä - tuloksetta. On edelleen todennäköistä, että sama loukkaantunut eläin palasi Kiuruveden keskustaan 31.1-1.2.2016, jolloin se teki useita pihavierailuja Hovin alueella. Näiden taajamavierailujen vuoksi, jouduttiin Kiuruvedellä muutamille lapsille järjestämään koulukuljetuksia.

Kiuruveden Lahnaisilla ammuttiin sunnuntaina 7.2.2016 yksinäinen urossusi. Suden paino oli noin 35 kg. Susi näytti päällisin puolin olevan normaalissa ravitsemustilassa, mutta sen käynti oli epänormaalia. Eläin ei kunnolla pystynyt varaamaan oikeanpuoleisilla jaloilla. Operaatioon osallistui 34 Suurriista virka-aputoimijaa. Poliisi arvio, että kyse on samasta eläimestä, joka on liikkunut Kiuruveden keskustassa kahteen otteeseen viimeisten viikkojen aikana.

Poliisi päätyi poistamiseen, koska eläin oli loukkaantunut ja sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan. Poliisin toimivalta asiassa tulee poliisilaista.

Poliisi nouti eläimen ja toimittaa sen tutkittavaksi Evira Oulu.

Lisätietoja tarvittaessa antaa ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen 0295 456 567

Lähde: Poliisin tiedote