Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Jyväskylä'

Sisä-Suomessa kovia ylinopeuksia ja rattijuoppoja | Poliisiuutinen 15.4.2018

Mies Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Pahoinpitely Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Valvonta

Jyväskylässä poliisipartio havaitsi ajoneuvon Ahjokadulla lauantaina kello 19.25 aikaan ja päätti pysäyttää sen kuljettajan ajokunnon selvittämiseksi. Kuljettajaksi ilmeni hieman yli 20-vuotias nainen, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumusta osoittavan lukeman. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja tulos näytti myös rattijuopumusta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

1990-luvulla syntynyt mies anasti Jyväskylän Hoitajantieltä sijaitsevalta huoltoasemalta elintarvikkeita ja alkoholijuomia. Tapahtuma-aika oli klo 20.19. Poliisipartio otti näpistelijän kiinni läheisestä pysäköintitalosta. Miehellä on tilillään yli 30 kpl näpistysrikosepäilyjä vuoden sisään.

Laukaan Liepeentiellä tarkastettiin klo 20.30 henkilöauto, jonka 1950-luvulla syntynyt mieskuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kiinnijääminen oli 12. kerta vuoden sisään.

Mänttä-Vilppulassa Seppälän puistotiellä poliisipartio kirjoitti sakkomääräyksen lauantaina klo 22.04 aikaan hieman yli 20-vuotiaalle miehelle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta. Mies kiihdytti autollaan taajamassa suoralla tieosuudella, missä ihmisiä ja muita ajoneuvoja liikkeellä 40 km/h nopeusrajoitusalueella niin, että tutka näytti 72 km/h. Lisäksi kuljettaja ajoi tarpeettomasti ja häiritsevästi taajamassa ohittaen tarkastuspisteen neljä kertaa kuuden minuutin sisällä.

Tampereella VT12:lla liikenneyksikön poliisipartio mittasi lauantai-iltana klo 23.05 liikenteenvalvonnan yhteydessä henkilöautolle nopeuden 181 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Kuljettajaksi osoittautui hieman yli 20-vuotias mies, jonka ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tampereella VT 12:lla liikenneyksikön poliisipartio mittasi lauantai-iltana klo 23.50 Tesoman rampissa henkilöautolle nopeudeksi 172 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Auto oli rekisteröity pakettiautoksi, jonka ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus on 100 km/h. Auton noin 20-vuotias mieskuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Klo 00.02 tulleen ilmoituksen mukaan Tampereen Koskikeskuksen viereisellä työmaalla Ratinassa joku ajelee työkoneella. Poliisipartion mentyä paikalle tehtiin havainto kahdesta miehestä, jotka juoksivat työmaalta poispäin. Heidät kuitenkin tavoitettiin. 22-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Hän puhalsi alkometriin 0.74 mg/l:n tuloksen.

Poliisipartio suoritti liikennepysäytyksen Tampereella Lemminkäisenkadulla sunnuntaina klo 01.15 aikaan. Henkilöauton noin 20-vuotiaalla mieskuljettajalla ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta ja kuljettajalla oli yli 10 kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen taskusta löytyi ampuma-aseen patruunoita. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisipartio hälytettiin klo 01.44 Mänttä-Vilppulaan Mäntän keskustassa sijaitsevaan ravintolaan, jossa oli tapahtunut pahoinpitely. 1980-luvulla syntynyttä miestä oli lyöty tuopilla päähän. Miehen päästä valui runsaasti verta. Poliisipartio meni paikalle ja antoi asianomistajalle ensiapua. Tekijä oli poistunut. Ambulanssihenkilöstö toimitti uhrin ensiapuun. Pahoinpitelystä epäillyn miehen henkilöllisyys saatiin selville. Häntä epäillään lisäksi järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Mies oli ennen poistumistaan käynyt kiinni järjestyksenvalvojaan, joka oli ollut selvittämässä toista nujakkaa ravintolan toisella puolella. Järjestyksenvalvoja oli tässä yhteydessä loukannut alaraajaansa.

1960-luvulla syntynyttä miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta Tampereen Tesomalla sijaitsevassa ravintolassa. Tapahtuma-aika oli klo 02.10. Asiakas ei suostunut poistumaan ravintolasta ja esti järjestyksenvalvojaa tekemästä työtään. Mies oli poistamisensa yhteydessä läpsäissyt järjestyksenvalvojaa ylävartaloon ja tarttunut häntä paidasta kiinni.

Kolmekymppistä miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä törkeästä rattijuopumuksesta Nokian Tuuliharjankadulla. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton klo 03.40. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.60 mg/l. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli 15. kerta vuoden sisään.

Nokian Rounionkadulla klo 04.06 pakettiautoa kuljettanutta parikymppistä miestä epäillään rattijuopumuksesta. Mies puhalsi alkometriin 0.73 promillea, jonka lisäksi ilmeni, että hän oli ajokiellossa.

Klo 18-06 välisenä aikana poliisilla oli yhteensä 107 tehtävää Keski-Suomessa ja 247 tehtävää Pirkanmaalla. Häiriöpäihtymyksen takia otettiin kiinni Keski-Suomessa 6 henkilöä ja Pirkanmaalla niin ikään 6 henkilöä.

Lähde: Poliisin tiedote