Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Espoo'

Espoossa 9.1.2018 tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta valmis | Poliisiuutinen 18.4.2018

Henkirikos

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partio sai 9.1.2018 hätäkeskukselta tehtävän Espoon keskuksessa sijaitsevaan yksityisasuntoon, jossa ilmoituksen mukaan oli kuollut mies. Poliisipartio meni paikalle ja totesi asunnossa olleen henkilön menehtyneen ampumavammaan. Paikalla ilmi tulleiden seikkojen perusteella asiassa oli syytä epäillä henkirikosta. Esitutkinta käynnistettiin välittömästi nimikkeellä tappo.

Esitutkinnan aikana poliisi teki muiden toimenpiteiden lisäksi useita kiinniottoja ja kotietsintöjä. Toimenpiteitä suoritettiin monissa eri kaupungeissa Etelä-Suomen alueella. Suoritetun esitutkinnan aikana useita henkilöitä on ollut kiinniotettuna, pidätettynä ja vangittuna. Tällä hetkellä vangittuna on yksi henkilö, jota epäillään taposta. Hän on 22-vuotias espoolainen mies. Muita henkilöitä ei enää epäillä tutkittavana olevasta henkirikoksesta. Rikoksen motiiviksi epäillään ainakin huumausaineisiin liittyviä seikkoja.

Tapon lisäksi tutkintanimikkeinä asiassa on ollut ampuma-aserikos sekä rikoksentekijän suojeleminen.

Asian esitutkinta on valmistunut ja se siirtyy syyteharkintaan Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastoon tänään. Syytteen noston määräaika tässä asiassa on 25.4.2018.

Esitutkinnan aikana suoritettujen toimenpiteiden johdosta on lisäksi paljastunut useita muita rikoksia, joista suoritetaan erillinen esitutkinta ja jotka saatetaan myöhemmässä vaiheessa syyteharkintaan.

Lähde: Poliisin tiedote