Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Epäilty törkeä rattijuopumus Mikkelissä ja petoksen yrityksiä Etelä-Savossa | Poliisiuutinen 19.4.2018

Huijaus Rattijuopumus

Mieskuljettaja puhalsi alkometriin 2.01 promillea torstaina iltapäivällä Mikkelissä

Hätäkeskukseen tuli ilmoituksia mahdollisesti päihtyneestä kuljettajasta Mikkelissä noin klo 15.00 aikoihin. Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton ja sen kuljettajan Setrikadulta. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2.01 promillen lukeman ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Petoksen yrityksiä Etelä-Savossa

Poliisille on tullut viime viikkojen aikana ilmoituksia eteläsavolaisiin yrityksiin ja yhteisöihin kohdistuneista petoksen yrityksistä. Kaikissa tapauksissa perustoimintatapa on ollut samanlainen. Yhdistyksen tai yrityksen toimihenkilön nimissä on lähetetty raha-asioista vastaavalle henkilölle sähköposti, jossa pyydetään tekemään kansainvälinen tilisiirto. Rahan siirron tarkoitukseksi sähköpostin lähettäjä on kirjoittanut esim. tietokonepalvelun ja sivuston uudelleensuunnittelu. Rahaa on pyydetty siirtämään noin 9000- 10 000 euroa.

Viestit on lähetetty selkeällä suomen kielellä. Lähettäjän sähköposti on luotu muistuttamaan hyvin paljon sähköpostiosoitetta, joka on käytössä henkilöllä, jonka nimellä lähettäjä esiintyy. Tilisiirtoa varten on annettu tiedot joissa siirto pyydetään suorittamaan Poste Italiane Spa- Bancopostelle jonka osoitteeksi on merkitty Rooma, Italia ja käyttäjänimenä on Okhuelegbe Isaiah.

Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa rahansiirtoja ei ole tapahtunut, koska sähköpostin saajat ovat oikeaoppisesti olleet yhteydessä toisiinsa puhelimitse asian varmistamiseksi ja on käynyt ilmi, että kyse on huijauksesta.

Poliisi muistuttaa, ettei näihin sähköposteihin pidä vastata eikä pyydettyjä tilisiirtoja tule suorittaa varmistamatta henkilökohtaisesti viestissä esitetyltä lähettäjältä asian oikeellisuutta.

Lähde: Poliisin tiedote