Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Valtaosa valvonnan kohteeksi joutuneista oli tietoisia poliisin tehostetusta nopeusvalvonnasta | Poliisiuutinen 19.4.2018

Valvonta

Oulun poliisilaitoksen suorittamassa valtakunnallisessa nopeusvalvontamaratonissa joutui poliisi puuttumaan vuorokauden aikana 109 havaittuun ylinopeuteen. Määrää voidaan kokonaisuutena pitää vähäisenä suhteutettuna valvonnan määrään, mikä on positiivinen asia. Tosin Kainuussa poliisin puuttumisen kohteena oli kuljettajia enemmän suhteessa muuhun poliisilaitoksen alueeseen. Valtaosalla koko poliisilaitoksen alueella puuttumisen kohteeksi joutuneista kuljettajista oli tieto tehostetusta valvonnasta. Kovin suuria ylityksiä ei onneksi havaittu.

Poliisipartioiden havainto oli, että yksi selkeä syy ylinopeuksiin oli ajatusten karkaaminen muualle ajamisesta. Siis kun ajat, niin keskity ajamiseen!

Valvonta keskittyi paikkoihin, joista oli tullut ihmisiltä palautetta valvonnan tarpeesta. Paikoilla olleet poliisit olivatkin saaneet kiitosta poliisin valvonnasta.

Vuorokauden mittaisessa nopeusvalvontamaratonissa Valvonta aloitettiin keskiviikkona klo 6 ja se päättyi tänään torstaina klo 6. Valvontaa toteutettiin samaan aikaan yli 20 Euroopan maassa. Valvonnan ja siihen liitetyn tiedottamisen tavoitteena on ennalta estää liikenneonnettomuuksia ja saada kuljettajat kiinnittämään huomiota ajonopeuksiin.

Lähde: Poliisin tiedote