Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Kolari takaa-ajon yhteydessä Oulunsalossa Karhuojalla | Poliisiuutinen 19.4.2018

Onnettomuus Henkirikos Murto Pahoinpitely

Hätäkeskukseen ilmoitettiin 19.4.2018 klo 11 jälkeen mahdollisesti meneillään olevasta asuntomurrosta Oulun Heinäpäästä Tullivahdinkadulta. Tekoon epäillyt poistuivat tapahtumapaikalta valkoisella farmarimallisella Nissan Primera-merkkisellä henkilöautolla.

Poliisi sai havainnon etsitystä ajoneuvosta ja ajoneuvo lähti pakenemaan Oulun keskustan suunnasta Etelä-suomen Maantietä Kempeleen suuntaan. Takaa-ajo jatkui Kempeleen kuntakeskuksen ja Sarkkirannan kautta Kempeleentielle ja sieltä edelleen Lentoasemantien suuntaan. Takaa-ajo jatkui Hailuodontielle Vihiluodon alueelle ja Vihiluodon alueelta takaa-ajettu ajoneuvo suuntasi Hailuodontietä Lentokentäntien suuntaan pysäytysyrityksistä huolimatta ajonopeuden noustessa korkeimmillaan 180km/h.

Pakeneva ajoneuvo törmäsi Hailuodontiellä suurella nopeudella pysäytystehtävän johdosta pysähtyneenä ja tyhjillään olleeseen poliisiajoneuvoon. Törmäyksen yhteydessä pakeneva törmäsi Hailuodontietä Hailuodon suuntaan kulkeneeseen henkilöautoon. Vastaantulevan ajoneuvon kuljettaja ja pakenemassa olleen ajoneuvon kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat törmäyksessä. Vammojen laadusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Pakoautossa olijoiden epäillään murtautuneen Tullivahdinkadulla asuttuun huoneistoon ja samassa yhteydessä pahoinpidelleen huoneistossa tapahtumahetkellä ollutta henkilöä.

Tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi henkilöä ja tapahtumaa tutkitaan mm. nimikkeillä murhan yritys, törkeä ryöstö, törkeä pahoinpitely ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi pyytää murtautumisen ja takaa-ajon silminnäkijöitä ilmoittamaan mahdolliset havaintonsa tapahtumasta poliisin vihjenumeroon 0295 416 194.

Tapahtumapaikatietoja on korjattu pakoreitin osalta klo 14.12

Lähde: Poliisin tiedote