Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Joensuun Penttilänrannassa tapahtuneen törkeän varkauden esitutkinta on valmistunut | Poliisiuutinen 23.4.2018

Mies Varkaus

Poliisi on suorittanut esitutkintaa 5. - 6.2.2018 Joensuun Penttilänrannassa tapahtuneeseen törkeää varkauteen liittyen. Penttilänrannassa sijaitsevalle työmaalle murtauduttiin kyseisenä yönä ja työmaalta anastettiin huomattava määrä erilaisia työkaluja. Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Esitutkinnassa on edelleen vangittuna 27 -vuotias virolainen mies. Toinen vangittuna ollut 41-vuotias virolainen mies määrättiin vapautettavaksi viime viikolla. Hänet on asetettu maahantulokieltoon ja mies käännytettiin Viroon.

Miehet otettiin kiinni 27.2.2018 Etelä-Suomesta. Kiinnioton yhteydessä selvisi tietoja, joiden perusteella 27-vuotiasta miestä epäillään myös Janakkalassa kiinniottoyönä tapahtuneesta polttoainevarkaudesta.

Anastetun omaisuuden yhteisarvo on lähes 12 000 euroa ja anastusrikos kohdistui kolmeen eri yritykseen. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille murron yhteydessä anastetun matkapuhelimen televalvontatietojen kautta. Televalvontatiedoilla on ollut suuri merkitys rikoksen selvittämisessä. Televalvontatietojen avulla molemmat epäillyt saatiin kytkettyä tapahtumayön osalta Joensuun alueelle.

Anastettu puhelin sekä vähäinen määrä anastettuja työkoneita on takavarikoitu edelleen vangittuna olevan miehen hallusta. Hän on kuulustelussa kiistänyt syyllistyneensä varkauteen asiassa. Myös toinen rikoksesta epäilty on kiistänyt osuutensa rikokseen.

Tapauksen syytteennoston määräpäivä on 17.5.2018.

Lähde: Poliisin tiedote