Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

Liperissä sijaitsevaan vapaa-ajan asuntoon kohdistuneita varkaus-tapauksia syyteharkintaan | Poliisiuutinen 25.4.2018

Mies Nainen Varkaus

Joensuun poliisi on suorittanut esitutkintaa kevään 2018 aikana varkaus-tapausten osalta, jotka ovat kohdistuneet Liperissä sijaitsevaan vapaa-ajan asuntoon. Esitutkinnassa on selvinnyt, että samaan kohteeseen on syyskuun - joulukuun 2017 aikana murtauduttu neljällä eri keralla. Vapaa-ajan kiinteistöstä on anastettu siellä ollut irtainta omaisuutta, pääasiassa käyttötavaraa sekä mopo. Vapaa-ajan kiinteistö sijaitsee Liperin haja-asutusalueella joitakin kilometrejä Liperin keskustasta Heinäveden suuntaan.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimusten kautta. Pääepäiltynä tapauksissa on 36-vuotias tällä hetkellä Heinävedellä kirjoilla oleva mies, joka on ollut esitutkinnan aikana pidätettynä. Pääosa anastetusta omaisuudesta on takavarikoitu miehen asuntoon tehdyssä kotietsinnässä sekä paikasta, johon mies on anastettua omaisuutta toimittanut.

Näiden neljän varkauden lisäksi kyseistä miestä epäillään Joensuussa 16.8.2017 Aavarannan uimarannalla tapahtuneesta leijalaudan anastuksesta, 12.9.2017 Joensuussa keskustassa tapahtuneesta polkupyörän anastuksesta sekä 26.2.2018 tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta. Myös tämä anastettu omaisuus on saatu esitutkinnassa takaisin.

Laittoman uhkauksen osalta kyse on tilanteesta, jossa epäilty oli lähettänyt joensuulaiselle naiselle uhkaavia viestejä sekä kuvan käsiaseesta. Kyseistä asetta ei ole kotietsinnässä löytynyt eikä esitutkinnassa ole selvinnyt onko kyseessä toimintakuntoinen ampuma-ase.

Laittoman uhkauksen asianomistajana oleva nainen on rikoksesta epäiltynä kahdessa Liperissä tapahtuneessa sekä molemmissa Joensuussa tapahtuneissa anastusrikoksissa.

Tapausten esitutkinta on valmistunut ja kokonaisuus lähetetään syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisin tiedote