Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Oulun poliisilaitos valvoo tehostetusti vapun juhlintaa - paras poliisi on kuitenkin vastuu | Poliisiuutinen 26.4.2018

Häiriköinti Valvonta

Edellisten vuosien tapaan Oulun poliisi valvoo tehostetusti vapun juhlintaa. Liikkeellä on normaalia enemmän poliisipartioita, jotka kohdistavat valvontaansa alueille ja paikkoihin, joissa ihmiset kokoontuvat juhlimaan vappua. Erilaiset kulkueet voivat ajoittain ruuhkauttaa liikennettä erityisesti Oulun keskustassa.

Vapun aikana päihteet näyttelevät usein suurta osaa poliisin tehtävissä. Poliisin puuttumiskynnys häiriökäyttäytymiseen ja julkijuopotteluun onkin matala.
- Toivomme ihmisiltä vastuullista juhlintaa siten, että kunnioitetaan ja otetaan muut juhlijat huomioon. Häiriköinti ja roskaaminen eivät nostata juhlatunnelmaa. Kannetaan vastuu niin läheisistä kuin itsestämmekin, toivoo ylikomisario Arto Autio.

- Vanhemmilla on kasvatus - ja valvontavastuu lapsistaan, korostaa Autio.
Päihteiden nauttiminen ja hallussapito on kielletty alle 18-vuotiailta. Poliisi kehottaa vanhempia sopimaan selvät pelisäännöt juhlintaan. Vanhempien on tiedettävä, minne lapset menevät, kenen kanssa sekä milloin he tulevat kotiin. Vanhempien on huolehdittava myös siitä, että lapset eivät saa alkoholia haltuunsa.

Aamu voi valjeta Raahen poliisivankilassa

Oulun seudulla häiriöksi oleva täysi-ikäinen vapun juhlija kyyditään ensisijaisesti Haukiputaalle moduuliputkaan. Haukiputaalla säilöönottotilat täyttyvät kuitenkin nopeasti, joten todennäköisin osoite häiriöksi olevalle on Raahen poliisivankila. Kannattaa käyttäytyä siis aina kuin myös vappuna kunnolla.

Vappujuhlat näkyvät liikenteessä

Kulkueet ja ihmispaljous ruuhkauttavat liikennettä vappuna, joten malttia matkaan. Vappupäivänä 1.5. on poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä ainakin Oulussa, kun keskustan läpi ajavat vanhat autot ja motoristit poliisivetoisesti. Kulkueet ajoittuvat noin klo 12.30 - 15.30 välille. Oulun Raatissa koulupoliisimme ovat tavattavissa koko perheen vapputapahtumassa klo 10 - 14.

Tviittaamme poliisin tehtävistä 18 tunnin ajan

Oulun poliisilaitos järjestää 18 tunnin mittaisen Twitter-rallin alkaen klo 18 vappuaattona 2018. Kerromme kaikista Oulun poliisilaitoksen alueen poliisin tehtävistä mahdollisimman reaaliaikaisesti ja kattavasti Twitterissä vappuaattona klo 18 - 04 ja vappupäivänä klo 9 - 17. Tviittejä voi jokainen seurata nettisivulla www.poliisi.fi/oulu. Aihetunnisteena käytetään #oplvappu18.

Lähde: Poliisin tiedote