Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Helsinki'

Helsingin keskustassa kiinni jääneet epäillyt varkaat on vangittu | Poliisiuutinen 26.4.2018

Mies

Helsingin poliisi tiedotti aiemmin tällä viikolla tapauksesta, jossa miehet olivat tarkkailleet asiakkaita yökerhossa Helsingin keskustassa. Heidän epäillään varastaneen omaisuutta asiakkaalta. Epäillyt on vangittu eilen Käräjäoikeuden päätöksellä. Syytteennoston päivämäärä on 15.5.2018.

Epäillyt otettiin kiinni Mikonkadulla - tarkkailivat asiakkaita ja anastivat omaisuutta yökerhossa

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin siviilipartiot olivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suorittamassa valvontaa Kasarmikadulla sijaitsevassa yökerhossa. Siviilipartio havaitsi, että kaksi miestä tarkkaili muita asiakkaita heidän asioidessaan baaritiskillä. Samat miehet seurasivat jonkin aikaa kolmea naista ja poistuivat sen jälkeen nopeasti ravintolasta.

Poliisi seurasi miehiä Esplanadin puiston läpi Mikonkadulla sijaitsevalle pankkiautomaatille. Toinen mies yritti hävittää käsistään nostotositteita. Molemmilla miehillä oli hallussaan esineitä, jotka kuuluivat yökerhossa samana yönä asioineelle naiselle.

Poliisi otti molemmat miehet kiinni ja vei heidät Pasilan poliisivankilaan maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta epäiltyinä. Miehet ovat saaneet aiemmin tuomioita samanlaista rikoksista.

Poliisin vinkit lompakkovarkauksien ja PIN-koodiurkintojen ennalta estämiseksi

1. Muista aina suojata tunnuslukusi. Lompakkovarkauksia ja erityisesti pin-koodien urkintatapauksia tapahtuu tyypillisesti ravintoloissa ja yökerhoissa, sillä ihmiset ovat ravintoloissa liikkeellä huolettomin mielin.

2. Kannattaa aina harkita tarkoin yöelämään lähtiessään mitä kaikkea omaisuutta tarvitsee ylipäänsä ottaa mukaan.

3. Mikäli pankki- tai luottokortti syystä tai toisesta katoaa, kannattaa se kuolettaa mahdollisimman pikaisesti. Kännykkään kannattaa tallentaa etukäteen pankkien oma kuoletusnumero. Oman pankin sulkupalvelun numeron voi tarkistaa esim. nettisivuilta https://www.korttiturvallisuus.fi/Apua/.

4. Kannattaa miettiä missä lompakkoa ja pankkikortteja säilyttää. Lompakko ja arvotavarat kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan jatkuvasi käsituntumaetäisyydellä.

Lähde: Poliisin tiedote