Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Tampere'

Rivitalon palo Tampereen Hintsankadullla | Poliisiuutinen 29.4.2018

Onnettomuus

Poliisi on tänä aamuna aloittanut palonsyyn selvittämisen viime yönä Tampereen Hintsankadulla roihunneesta rivitalon tulipalosta. Syttymissyytä on selvitelty muun muassa palosta havaintoja tehneiden ihmisten haastatteluilla, tapahtumapaikkatutkinnalla, sekä keräämällä ja tutkimalla palosta kertyneitä videotallenteita. Videotallenteita on saatu sekä silminnäkijöiltä, että viranomaisten omista taltioinneista.

Palopaikka on tällä hetkellä putoamis- ja sortumavaarassa olevien rakenteiden vuoksi vaarallinen. Kohteen raivausta ei kuitenkaan voida vielä saattaa loppuun, koska syttymissyyn selvittämiseksi tehtävät paikkatutkimukset ovat kesken. Paikkatutkintaa jatketaan huomenna maanantaina.

Tähän mennessä kerättyjen tietojen mukaan palo on saanut alkunsa sisältä yhdestä taloyhtiön asunnoista. Varsinainen syttymissyy, eli se mikä asunnossa on palon aloittanut, on yhä epäselvä. Palonsyyn selvittäminen voi mahdollisine laboratoriotutkimuksineen viedä pitkänkin aikaa.

Tässä vaiheessa tulipaloon ei ole syytä epäillä liittyvän rikosta, mutta myöskään mitään syttymissyytä ei ole rajattu tutkimuksissa pois.

Poliisille on säädetty pelastuslaissa velvoite suorittaa tutkinta palonsyyn selvittämiseksi sellaisissa tulipaloissa, joista seurauksena on ollut henkilön kuolema, vakava henkilövahinko tai huomattava omaisuusvahinko. Tässä tapauksessa on kyse sekä huomattavasta omaisuusvahingosta, että useita ihmisiä kohdanneesta henkilövahingosta.

Lisätietoja antaa

Markku Laakso

Rikoskomisario

02954 48019

Lähde: Poliisin tiedote