Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Seinäjoki'

Perjantaina E-P:llä poliisi otti kiinni 5 rattijuoppoa ja 5 huumerattia. | Poliisiuutinen 5.5.2018

Onnettomuus Huumausainerikos Rattijuopumus

Perjantaina aamulla klo 8 aikaan Seinäjoella Kasperissa poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut paikkakuntalainen 62-vuotias mieshenkilö puhalsi 0,41 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet tarkkuusalkometrikokeeseen Seinäjoen poliisiasemalle, jossa tulos oli 0,37 mg/ l. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen B-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rattijuopumuksena.

Perjantaina aamulla klo 8 jälkeen poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen henkilöautosta, joka oli ajanut Kivisaarentien ja Hyllykalliontien kiertoliittymästä siten, että auto ajautunut katukivetyksen päälle ja rajusti hypähtänyt. Seuraavaksi auto kääntyi kauppakeskus Prisman pysäköintialueelle ja oli lähes törmännyt katosrakenteisiin. Tämän jälkeen auton kuljettaja, paikkakuntalainen 54-vuotias naishenkilö, oli poistunut kauppakeskuksen sisälle. Poliisipartion saavuttua tapahtumapaikalle em. auto oli juuri lähtenyt liikkeelle ja ajautui samassa parkkipaikan viheralueelle, jossa poliisipartio välittömästi keskeytti epäillyn ajon. Poliisi otti naisen kiinni ja suoritettu puhalluskoe näytti 0,06 mg/ l. Epäillyn puhe oli sammaltavaa ja takeltelevaa ja koordinaatiossa oli suuria vaikeuksia. Poliisipartio teki epäillylle huumepikatestin, jonka tulos oli positiivinen bentsodiatsepiineille. Poliisipartio kuljetti epäillyn Seinäjoen keskussairaalaan veri- ja kliiniseen kokeeseen. Epäillyn ajokortti saatiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena.

Perjantaina Seinäjoella Vuoritiellä klo 13.30 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut töysäläinen 37-vuotias naishenkilö puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen bentsoille ja kannabikselle. Auton apukuljettana oli töysäläinen 41-vuotias mieshenkilö, jonka hallusta poliisi löysi huumausaineiden käyttövälineitä. Poliisi otti naisen kiinni ja kuljetti hänet veri- ja kliiniseen kokeeseen Seinäjoen terveyskeskukseen. Poliisi suoritetti epäillyn autoon paikanetsinnän, mutta sieltä ei löytynyt takavarikoitavaa. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeillä rattijuopumus ja kaksi huumausaineen käyttörikosta.

Seinäjoen Vapaudentiellä perjantaina klo 17.30 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettana toiminut paikkakuntalainen 23-vuotias mieshenkilö puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Seinäjoen keskussairaalaan. Lisäksi epäillyn autoon suoritettiin paikanetsintä poliisikoiraa käyttäen, mutta takavarikoitavaa ei löytynyt. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Perjantaina Lapualla klo 23 aikaan poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen rattijuoposta Vasunmäentiellä. Poliisipartio tavoitti tapahtumapaikalta paikkakuntalaisen 58-vuotiaan mieshenkilön, joka puhalsi alkometriin 1,5 promillea. Turvallisuustarkastuksessa poliisi löysi epäillyn hallusta lähes tyhjän viinapullon. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Lapuan paloasemalle, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja tapauksen esitutkinta jatkuu rikosnimikkeellä törkeä rattijuopumus.

Lauantaina klo 01.00 aikaan Seinäjoen Suupohjantiellä poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut paikkakuntalainen 19-vuotias nuorimies puhalsi 0,04 mg/ l, mutta huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle ja amfetamiinille. Apukuljettajana oli paikkakuntalainen 22-vuotias mieshenkilö, jonka hallusta poliisi löysi vähäisen määrän huumausainetta. Lisäksi auton lattialta löytyi huumausaineiden käyttövälineitä. Poliisi otti kuljettajan kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Seinäjoen keskussairaalaan. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Lauantaina Kurikan Jalasjärvellä Keskustiellä klo 01.50 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut paikkakuntalainen 20-vuotias miehenkilö puhalsi 0,37 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,31 mg/ l. Lisäksi selvisi, että epäillyllä ei ollut ajo-oikeutta ja hänellä oli kahdeksan kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta viimeisen vuoden aikana. Lisäksi epäilty oli omistajana jättänyt tekemättä rekisteritietomerkinnän, vaikka ko. ajoneuvo oli ostettu jo 12.3.2018. Poliisi poisti autosta rekisterikilvet. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja ajoneuvorikkomus.

Lauantaina aamuyöllä puoli viiden aikaan Seinäjoen Kauppilankadulla poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettana toiminut paikkakuntalainen 19-vuotias neitokainen oli voimakkaasti päihtynyt: puhe oli sammaltavaa ja kävely horjuvaa. Suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Poliisi otti hänet kiinni ja kuljetti Seinäjoen poliisivankilaan. Henkilötarkastuksen yhteydessä epäillyn hallusta löytyi voimakkaita lääkeaineita, joihin hänellä ei ollut reseptiä. Poliisi vei epäillyn veri- ja kliinisiin kokeisiin Seinäjoen keskussairaalaan. Alustavassa tutkinnassa selvisi, että em. henkilöautossa oli väärät rekisterikilvet ja se oli myyty noin 4 kuukautta aiemmin. Lisäksi auto oli katsastamaton ja ajoneuvoverot olivat myös erääntyneet. Poliisi sai epäillyn ajokortin haltuun ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. Tapauksen esitutkinta jatkuu rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos ja ajoneuvorikkomus.

Ähtärissä Otsolantiellä klo 03 aikaan poliisipartio huomasi pysähtyneen henkilöauton, jonka kuljettajana istui alajärveläinen 18-vuotias neitokainen. Suoritettu puhalluskoe näytti 1,15 promillea. Poliisi otti epäillyn kiinni ja kuljetti hänet Alavuden terveyskeskukseen verikokeisiin, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen B-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä rattijuopumus.

Lapualla Alajärventiellä lauantaiyöllä klo 3 aikaan henkilöauton kuljettaja nukahti rattiin ja auto suistui noin 100 km/ h nopeudesta ojaan. Auto vaurioitui keulasta, joten useat auton turvatyynyt olivat lauenneet ja todennäköisesti pelastaneet kuljettajan vammoilta. Suoritettu puhalluskoe näytti 0,4 promillea. Ambulanssihenkilökunta otti onnettomuuspaikalla ensimmäisen verikokeen. Sen jälkeen poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisivankilaan odottamaan toisen verikokeen ottamista takaisinlaskennan mahdollistamiseksi. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lähde: Poliisin tiedote