Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Joensuu'

16-vuotias nuori ajoi poliisia karkuun henkilöautolla Joensuussa | Poliisiuutinen 6.5.2018

Alaikäinen Mies Nainen Varkaus Moottorikulkuneuvon käyttövarkaus Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Rattijuopumus Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Valvonta

16-vuotias kontiolahtelainen poika ajoi henkilöautolla poliisia karkuun sunnuntaina aamuyöllä Joensuussa. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, jossa kerrottiin alaikäisen kuskin olevan liikkeellä henkilöautolla. Poliisipartio huomasi auton Kajaanintiellä, ja kytki hälytyslaitteet päälle. Auto kiihdytti kovalla nopeudella karkuun. Poliisi seurasi autoa Kuurnankadun ja Pankakoskentien kautta Marjosärkäntielle. Kyyrönsuontiellä auto kääntyi hiekkatielle, jonka päästä auto löytyi hylättynä. Poliisi haravoi lähialuetta hylätyn auton löytöpaikan lähellä, kun kuljettaja ja neljä muuta kyydissä ollutta alaikäistä kontiolahtelaisnuorta palasi autolle. Kuljettaja ilmoittautui itse poliisille. Auton nopeus karkuun ajettaessa oli korkeimmillaan 150 km/h alueella jossa on nopeusrajoitus 50 km/h:ssa. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Outokumpulainen 25-vuotias nainen kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Outokummussa lauantaina illalla. Poliisi pysäytti naisen kuljettaman auton rattijuopumusvalvonnan yhteydessä. Puhallustulos oli 1,19 promillea. Naista epäillään rattijuopumuksesta.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus sunnuntaina klo 01 jälkeen, että auto on suistunut ojaan Vanha Kaltimontiellä Joensuussa. Partio tavoitti 55 vuotiaan joensuulaisen miehen kotoaan. Puhallustulos oli 2,8 promillea. Mies kertoi väistäneensä peuroja tiellä ja ajautuneensa ojaan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenne turvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Joensuulainen 25-vuotias nainen kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Lieksassa lauantaina iltapäivällä. Nainen jäi poliisin haaviin rattijuopumusvalvonnan yhteydessä. Puhallustulos oli 0,75 promillea. Naista epäillään rattijuopumuksesta.

Lieksassa Väinoläntie 4 pysäköintialueella heitettiin auton takalasin läpi kivi perjantai iltapäivän ja lauantai illan välisenä aikana. Auton takalasissa oli reikä, lasi oli kokonaisuudessa säröillä. Auton takapenkiltä löytyi kivi. Tekijästä ei ole tietoa. Havaintoja tekijästä/ tekijöistä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08 - 16.15.

Sunnuntaina aamuyöllä Kalevalantie 23 kiinteistöön Ilomantsissa murtauduttiin. Pogostan kalusteen tiloihin murtauduttiin ulko-oven ikkuna rikkomalla. Myös kiinteistön takapihan puolella olevan yksityisasunnon ulko-ovi oli väännetty auki. Vielä ei ole tiedossa, onko kiinteistöstä anastettu omaisuutta. Tekijästä ei ole tietoa. Havaintoja tekijästä/ tekijöistä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08 - 16.15.

Lähde: Poliisin tiedote