Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Oulu'

Auton ja polkupyörän välisiä onnettomuuksia Oulussa | Poliisiuutinen 12.5.2018

Onnettomuus Liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Perjantaina aamulla klo 08.20 aikaan tapahtui Kainuuntien ja Ratakadun risteyksessä henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen liikenneonnettomuus, jossa pyöräilijä loukkaantui lievästi.

Autoilija oli kääntynyt kulkusuunnassaan vasemmalle. Suojatiellä hän oli laiminlyönyt väistämisvelvollisuutensa ja osunut pyöräilijään. Törmäyksen voimasta pyöräilijä kaatui, hän sai kaatumisen yhteydessä ruhjeita ja haavoja. Sairaankuljetus toimitti hänet lääkärin tarkastettavaksi. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Autoa kuljettaneelle vanhemmalle herrasmiehelle poliisi kirjoitti paikan päällä sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Puoli tuntia myöhemmin klo 08.50 aikaan poliisi sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Pohjantieltä Kaakkurin rampin kohdalta. Tuossa tilanteessa kaksi autoa osui toisiinsa kaistanvaihdon ja autojonon hidastamisen yhteydessä.

Autoihin tuli lieviä peltivaurioita, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Linnanmaalla Kauppalinnankujalla tapahtui myös polkupyöräilijän ja henkilöauton välinen liikenneonnettomuus kello 15.00 aikaan perjantaina. Polttoainejakeluaseman kohdalla autoilija oli ollut kääntymässä. Hän ei ollut havainnut samaan aikaan kevyen liikenteen väylällä liikkunutta pyöräilijää.

Kääntymisen yhteydessä auton etukulma osui pyöräilijään, joka kaatui törmäyksen voimasta. Hän otti käsillä vastaan törmäystä, jonka seurauksena hänen käsiinsä ja olkapäähänsä tuli vammoja. Sairaankuljetus toimitti pyöräilijän hoidettavaksi yhteispäivystykseen.

Auto ja pyörä kärsivät vaurioita. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Perjantaina illalla klo 22.30 aikaan poliisi tapasi Iissä Pohjantiellä kiireisen kolmikymppisen Rovaniemeläisen miehen. Kiireellä oli tällä kertaa seurauksia. Miehen autolle mitattiin sadan kulometrin rajoitusalueella nopeudeksi 154 km/h nopeus.

Poliisi kirjasi tapahtuneesta rikosilmoituksen otsikolla törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Miehen ajokortti otettiin "kuivumaan" ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Oulun poliisilaitos

Johtokeskus

Lähde: Poliisin tiedote