Takaisin kuntakohtaiseen näkymään 'Vantaa'

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 14.5.2018 | Poliisiuutinen 14.5.2018

Rattijuopumus

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 14.5.2018

Päihtyneitä kuljettajia Vantaalla

Törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

Vantaa, Kuninkaantie, 13.5.2018 klo 18:30

Sivullinen tienkäyttäjä oli sunnuntaina illalla kiinnittänyt huomiota ulkomaan kilvissä olevaan henkilöautoon ja tehnyt poliisille ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta. Kyseinen henkilöauto pysäytettiin Kuninkaantiellä ja sitä kuljettaneelle vuonna -90 syntyneelle miehelle tehtiin puhalluskoe. Kokeen tulos oli 1,93 ‰. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

Vantaa, Ulrikankuja 2, 13.5.2018 klo 20:00

Poliisipartio pysäytti Ulrikankujalla vuonna -83 syntyneen miehen tämän ajettua pitkin jalkakäytävää. Miehelle tehtiin puhalluskoe, jonka tulos oli yli rattijuopumuksen rajan. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Henkilöauton kuljettaja selitti ajaneensa vain lyhyen matkaa ja senkin pitkin jalkakäytäviä, käyneensä tankkaamassa auton ja olleensa matkalla pitkin jalkakäytävää takaisin kotiinsa.

Mies kuljetettiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrin kokeeseen. Sen tulos oli 0,41 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, joten häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lähde: Poliisin tiedote